ELEKTROTEHNIČKA I EKONOMSKA ŠKOLA NOVA GRADIŠKA

2789 0

Komercijalni smjer Elektrotehničke i ekonomske škole u Globalnom tjednu poduzetništva (GEW) realizirat će projekt „Multikulturalnost u poduzetništvu“ u suradnji i uz financijsku potporu Ministarstva poduzetništva i obrta.

 

Projekt je usmjeren ka jačanju kompetencija učenika u poduzetništvu, promicanju multikulturalnosti u lokalnoj zajednici.

 

Učenici će u tjednu poduzetništva prezentirati i promovirati rad vježbeničkih tvrtki u simuliranim uvjetima, održati interaktivno predavanje, uvježbati pregovaračke vještine , prenositi znanje vršnjacima, posjetiti tvrtku u lokalnoj zajednici.

 

Projekt „Multikulturalnost u poduzetništvu“-Globalni tjedan poduzetništva , zamišljen je kao niz aktivnosti u periodu od dva mjeseca usmjerenih na jačanje kompetencija učenika u vježbeničkim tvrtkama koje djeluju u našoj školi u periodu školovanja komercijalista u trećem i četvrtom razredu. Također je cilj ovog projekta promicanje multikulturalnosti u poduzetništvu i lokalnoj zajednici.

Aktivnosti koje planiramo realizirati u većini ćemo realizirati vlastitim sredstvima i uz vlastitu stručnu zastupljenost. Ono što nam nedostaje za realizaciju projekta je oprema za vježbeničku tvrtku koju ćemo kupiti iz sredstava u ovom projektu. Vrijednost opreme je 7000 kuna.

 

Naši suradnici u projektu i gosti na debati bit će učenici srednje škole Dalj i njihova nastavnica Nataša Seršić,dipl oec. Nastavnica Seršić će održati interaktivno predavanje o prekograničnoj suradnji, a učenici sudjelovati u debati i u prezentaciji vježbeničkih tvrtki. Ovom suradnjom ćemo razmijeniti iskustva i znanja iz područja poduzetništva i marketinga te uspostaviti veze i poznanstva za neke buduće projekte.

 

Realizacija projekta počinje u desetom mjesecu pripremom promotivnih spotova, a završava u jedanaestom mjesecu terenskom nastavom.

 

Voditeljice projekta:

Ivana Gajski-Berić, dipl oec.

Mira Linjaković,prof. pedagog

Related Post