ŽENE U AKCIJI – U Okučanima otimale novac, u Novoj Gradiški krale

550 0

24. kolovoz 2011. – Jučer je na području policijske uprave

evidentirano ukupno sedam kaznenih djela, od čega je pet protiv imovine (krađa (2), drska krađa (2), prijevara (1), uništenje i oštećenje tuđe stvari (1)) i dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina (prijetnja).

U oblasti prometa dogodile su se četiri prometne nesreće od kojih dvije s ozlijeđenim osobama i dvije s materijalnom štetom. U ovim prometnim nesrećama jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su tri osobe zadobile lakše tjelesne ozljede.

Bilježi se jedan prekršaj iz Zakona o strancima, jedan iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i jedan iz Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji. Također je na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Stara Gradiška u pet slučajeva odbijen ulaz/izlaz u i iz Republike Hrvatske strancu, odnosno vozilu zbog neposjedovanja propisane isprave, odnosno zelenog kartona osiguranja. Evidentiran je jedan požar na vozilu u kojem nije bilo ozlijeđenih osoba i jedan slučaj pronalaska ubojitih sredstava.

 

Otele 600 kuna iz novčanika

 

OKUČANI – Jučer oko 13 sati, 61-godišnjak je policiji u Okučanima prijavio da su mu dvije nepoznate ženske osobe na drzak način otuđile novac. Policijski službenici su utvrdili da se radi o 50-godišnjakinji iz Ivanić Grada i 19-godišnjakinji sa statusom stranca na privremenom boravku u Republici Hrvatskoj. One su iz novčanika koji je 61-godišnjak držao u rukama otuđile 600 kuna, a po odlasku su na njega vikale i galamile, psujući ga. Novac su podijelile svakoj po 200 kuna, dok je 19-godišnjakinja poslala 200 kuna muškoj osobi u Puli s kojim živi u izvanbračnoj zajednici. Policija je uz suradnju sa kolegama iz Policijske uprave istarske pronašla i izuzela otuđeni novac koji će biti vraćen vlasniku. Protiv obadvije žene slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci kao dopuna kaznenoj prijavi koju je podnio 61-godišnjak za kazneno djelo sukladno odredbama Kaznenog zakona (čl. 217. st. 3.).

 

Blagajnica spriječila krađu laptopa

 

NOVA GRADIŠKA – Oko 20.55 sati, jučer u Novoj Gradišci blagajnica trgovačkog centra je zatekla 28-godišnjakinju u pokušaju krađe. Ona je pored blagajne pokušala iznijeti prijenosno računalo (laptop) koje je skrila u torbi. Protiv 28-godišnjakinje slijedi posebno izvješće kao dopuna kaznenoj prijavi Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci u vezi kaznenog djela krađe.

 

Vozio bez dozvole i kacige i teško se ozlijedio

 

NOVA KAPELA – U Novoj Kapeli, jučer oko 15.15 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je teže ozlijeđen motociklist. Prometna nesreća se dogodila jer se 50-godišnjak upravljajući mopedom nije držao strane kretanja uz desni rub kolnika, te je obzirom na brzinu kretanja sišao na putnu bankinu, izgubivši nadzor na upravljačem, pa je sletio na zemljanu površinu. Mopedist je pritom teže ozlijeđen, zbrinut u bolnici u Novoj Gradišci, a potom je prevezen na daljnje liječenje u bolnicu u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su utvrdili da je 50-godišnjak upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, bez zaštitne kacige na glavi mopedom koji nije registriran i tehnički pregledan. Vozač nije alko-testiran zbog ozljeda, no od njega su u bolnici izuzeti uzorci krvi i urina radi analize na alkohol. Protiv 50-godišnjaka slijedi obavezni prekršajni nalog i optužni prijedlog jer je počinio prekršaje iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu. Slijedi i izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Novoj Gradišci.

Related Post