POLICIJSKI VIKEND – Sjedio na mopedu i čekao da ga vlak usmrti

999 0

22. kolovoza 2011. – Tijekom vikenda je na području policijske

uprave evidentirano ukupno 22 kaznena djela, od čega je najviše protiv imovine (18), dva kaznena djela protiv slobode i prava čovjeka i građanina, jedno kazneno djelo protiv života i tijela, te jedno kazneno djelo protiv javnog reda.

 

Tukli se, svađali i napadali policiju

 

Čak deset slučajeva svađa, tučnjava i omalovažavanja policajaca dogodilo se na području policijske postaje Nova Gradiška, a jedan u Vrpolju. Nije bilo težih ozljeđivanja građana, a policija je kod sudionika izmjerila koncentraciju alkohola u krvi od 0,46 do 3,13 promila, te protiv prekršitelja podnijela odgovarajuće optužne prijedloge Prekršajnom sudu.

Policijski službenici su tijekom vikenda u tri slučaja utvrdili kršenje lokalnih propisa vezano uz radno vrijeme ugostiteljskih objekata. Intervenirali su u Novoj Gradiški, Gundincima i Starim Perkovcima. U sva tri slučaja je utvrđeno da vlasnici, odnosno zaposlenici ugostiteljskih objekata nisu poštivali Odluke o radnom vremenu, već su radili duže od dopuštenog i usluživali gostima pića. Policija protiv prekršitelja dostavlja izvješća o prekršaju iz Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti nadležnom Državnom inspektoratu.

 

Sjedio na mopedu i čekao da ga vlak usmrti

 

SLAVONSKI BROD – U subotu oko 21.46 sati u Slavonskom Brodu, Osječka, policiji je dojavljeno da na pružnom prijelazu na mopedu sjedi muška osoba. Policijska ophodnja je u 21.50 stigla na mjesto događaja i utvrdila da na upaljenom mopedu sjedi 37-godišnjak iz Slavonskog Broda u namjeri suicida. Alko-testiranjem je u njegovu organizmu utvrđena koncentracija alkohola u iznosu od 1,74 promila. U suradnji sa liječnicom Odjela psihijatrije u Slavonskom Brodu, muškarac je prevezen i zadržan na liječenju. Protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Srbin čamcem nezakonito došao u Hrvatsku

 

STARA GRADIŠKA – Noćas oko 00,25 sati policijski službenici Postaje granične policije Stara Gradiška su na cesti kod Donjeg Varoša zatekli 31-godišnjeg državljanina Srbije koji je nezakonito prešao državnu granicu. Utvrdili su da je rijeku Savu iz Bosne i Hercegovine prešao drvenim čamcem, nakon čega se pješice uputio u smjeru Zagreba. Sukladno odredbama Zakona o strancima 31-godišnjak je uhićen, te protiv njega slijedi prekršajna obrada.

 

Izgubila se u šumi

 

SLAVONSKI BROD – U subotu oko 16.10 sati policiji je 19-godišnjakinja javila da se izgubila u šumi „Petnja“ u Završju. Uz policijske službenike u potragu su se uključili pripadnici Gorske službe spašavanja, AIR Soft-a „Slavonija“ i područni šumar. Djevojka je pronađena oko 22.50 sati. Obzirom da je po rukama imala ogrebotine, najvjerojatnije zbog provlačenja kroz grmlje, policijski službenici su je prevezli na ukazivanje liječničke pomoći u bolnicu u Slavonskom Brodu, nakon čega je puštena kući.

Related Post