Foto reportaža: KONCERT “IN MEMORIAM TOŠE PROESKI” U NOVOJ GRADIŠKI

1174 0

NOVA GRADIŠKA 17. listopada 2010. – Sinoćnjim koncertom pod nazivom „In memoriam Toše Proeski“ završeni su sadržaji povodom treće obljetnice smrti makedonskog slavuja. Na koncertu su nastupili : Antonija Šola, Armin Muzaferija (BiH), Naum Petrovski (Makedonija), Sandra Berković, grupa Rusvaj, te domaći Tamburaški sastav „Ledina“.

Prikazan je i film kao retrospektiva Tošinog života sa slikama od djetinjstva, prvih nastupa, pa sve do velikih koncerata i angažmana u Unicefu kao njegovog ambasadora. Film je bio jako dirljiv jer prikazuje život i odrastanje osobe čiji se život prerano ugasio.

Grupa Rusvaj i Antonija Šola

 

Armin Muzaferija je rekao da je puno naučio od Toše za kratko vrijeme druženja. Naučio ga je da čovjek nikad ne smije biti bahat, neskroman i pun sebe. 

Antonija Šola

 

Za novagru.hr Antonija Šola je izjavila da je organiziranje koncerta divna stvar i da svake godine mora biti sve bolji i bolji te da se uvijek može računati na njen dolazak. Još je dodala kako joj je žao što se nije izvodilo više Tošinih pjesama. 

Armin Muzaferija

 

 Publiku je razgalio Naum Petrevski svojom izvedbom pjesme „Zajdi, zajdi“ koju je također pjevao i Toše. 

Naum Petrovski

 

Organizatorima velika pohvala za ambiciju i trud uložen za organiziranje koncerta i ostalih događanja.

 

Dodat ćemo jedan prijedlog u vezi publike.

Toše bi zasigurno više volio publiku i obožavatelje vidjeti na podiju, blizu bine. Tada bi očito bila još bolja atmosfera jer svi znamo da je Toše bio veseo, pozitivan i razigran čovjek te da je volio takav ambijent na koncertima. Vip prostor je logičan „smještaj“ za organizaciju, strana izaslanstva, predstavnike gradske i županijske vlasti, Turističke zajednice i sve one koji su dali doprinos u organizaciji koncerta i ostalih sadržaja obilježavanja obljetnice smrti idola mladih, ali onda bi to trebali biti svi vip posjetitelji u ovom slučaju.

Vip prostor bi trebalo izmjestiti dalje od pozornice.

Gradonačelnik Nove Gradiške Josip Vuković, makedonski veleposlanik u RH Danče Markovski i župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić 

 

Antonija Šola i TS “Ledina”

 

Related Post