Promocijom degustacijskih paketa gradska Turistička zajednica obilježila Svjetski dan turizma

2138 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 26. rujna 2020. – Turistička zajednica Grada Nova Gradiška priključila se obilježavanju Svjetskog dana turizma prigodnom promocijom degustacijskih paketa u Slavonskom dućanu.
Svjetski dan turizma svake se godine obilježava 27. rujna, a ovogodišnja mu je središnja tema „Turizam i ruralni razvoj“, čime se nastoji naglasiti jedinstvena uloga koju turizam ima pri pružanju prilika izvan velikih gradova i očuvanju kulturne i prirodne baštine diljem svijeta.
Ove godine, temom povezanosti turizma i ruralnog razvoja, naglašava se nužnost odgovornog i održivog turizma koji počiva na brizi za okoliš, poštivanju lokalne kulture i običaja, interakciji turizma i lokalne zajednice, lokalnih proizvođača hrane i ugostitelja.

-Povodom obilježavanja Svjetskog dana turizma željeli smo simbolično obilježiti taj dan u Slavonskom dućanu i kušaonici domaćih proizvoda koja je neizostavno odredište svih posjetitelja koji dolaze u naš grad. Od kada je otvoren Slavonski dućan je mjesto gdje ljudima možemo ispričati priču o našem gradu, a potom i priču o našoj Slavoniji. Tu mogu dio toga doživjeti i kušati sve što Slavonija nudi, od gastronomske ponude do palete suvenira, etno odjeće, dobre kapljice, voćnih rakija i slavonskih vina. Konkretno u Slavonskom dućanu su vina novogradiškog, cerničkog, petrovoselskog i rešetaračkog kraja.

Prigodom Svjetskog dana turizma po prvi put smo organizirali promociju degustacijskih paketa. Radi se o paketima koji će se moći kušati u Slavonskom dućanu, a koje smo simbolično nazvali po prostorima iz kojih dolaze vina. U paketu „Slavča“ su vina sa područja Slavče, u paketu „Kulmer“ cernička vina, u paket „Lovorike“ su vina s područja Oriovca i Rešetara, a u paket „Stari podrum“ s iločkim vinima koja su među najboljima u Slavoniji i koja su „gost“ u našem dućanu jer nisu s novogradiškog područja, a dobila su policu u Slavonskom dućanu – kazala je Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice Grada Nova Gradiška i Svjetski dan turizma čestitala djelatnicima u turizmu svim ugostiteljima koji rade u turizmu.

Obilježavanjem Svjetskog dana turizma i prigodnom promocijom degustacijskih paketa u Slavonskom dućanu zadovoljan je bio i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić.

-Gradska Turistička zajednica je i u vrijeme pandemije koronavirusa aktivno radila . Možemo se pohvaliti da smo u našem gradu tijekom ljeta svakog vikenda imali promenadne koncerte u gradskom parku s manjim brojem posjetitelja. Bili su jako zadovoljni jer je bilo glazbe po svačijem ukusu, kako za mlade tako i za one starije. Bilo je i drugih događanja od predstava za djecu i prikazivanja filmova uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Ovo je isto tako jedna hvalevrijedna aktivnost Turističke zajednice i Slavonskog dućana koji je žiteljima našeg grada, novogradiškog kraja pa i brodsko-posavske županije postao prepoznatljivo mjesto nakon što se preselio u novi atraktivan prostor gdje se može naći za svakog ponešto. U njegovoj kušaonici mogu se i kušati proizvode koji se nude, od suhomesnatih proizvoda, vina, rakija, likera, sireva, sokova i kolača. I današnja akcija je prilika da promoviramo opća poljoprivredna gospodarstva našeg kraja i njihove proizvode – kazao je Borislav Vidošić.

Related Post