GALERIJA „PETROVIĆ“ REŠETARI

1429 0

REŠETARI, 19. ožujak 2014. – Zahvaljujući Književno-likovnom društvu Rešetari likovna publika nakon dugo vremena može uživati u slikama Josipa Pintarića Puce, jednog od najpoznatijih hrvatskih slikara naivaca.

U Galeriji „Petrović“ sinoć je otvorena njegova samostalna izložba koju poklonici te vrste slikarstva mogu razgledati sve do 12. svibnja.

 

Izložbu je otvorio općinski načelnik Zlatko Aga.

-Zahvaljujem se KLD što je organiziralo ovu izložbu. Čestitam Puci imendan koji je sutra, a i rođendan. Odličan je termin za održavanje ove izložbe – kazao je Zlatko Aga i naglasio kako se radi o autoru koji je doajen našeg kraja čija je prepoznatljivost upravo u dijelu onoga što radi, a to su slikarstvo, poezija i glazba. Poželio mu je dobro zdravlje i daljnji uspješan stvaralački rad.

Kratko se nazočnima obratio i autor istaknuvši kako je rezultat svega što je napravio njegov veliki talent.

Na otvaranju izložbe nastupila je i Pjevačka skupina „Slavča“, koja je izvela nekoliko Pucinih pjesama. Otvaranje je izložbe završilo je pjesmom „Jesen u mom kraju“, koju su nazočni otpjevali zajedno s Pucom.

Iako je Galerija „Petrović“ još uvijek u osnivanja od prošle godine u njenom su se prostoru mogle razgledati tri izložbe hrvatskih slikara koji žive u inozemstvu: Dubravka Naumova i Antuna Cetina iz Toronta i Kristijana Krekovića iz Perua. Krajem prošle godine bila je postavljena i skupna izložba članova KLD-a. Ove će godine biti četiri izložbe hrvatskih naivca izložba, a prva u nizu je izložba Josipa Pintarića Puce.

Kako je kazao Ivan De Villa, predsjednik KLD Rešetari, svečano otvorenje Galerije „Petrović“ planira se za 14. rujan. Očekuje se i dolazak predsjednika Ive Josipovića, koji je pokrovitelj rešetaračkih pjesničkih susreta.

Related Post