GORDAN BJELIĆ – IRITANTNA IZLOŽBA DOBRE ĆUDI

1046 0

NOVA GRADIŠKA, 17. kolovoza 2010. – „Objekti i instalacije“ izložba je našeg samozatajnog sugrađanina Gordana Bjelića kojom se predstavlja u prostoru bivše robne kuće, ambijentu koji više nije trgovački, a svojim ga djelima, istrgnutim iz svakodnevnog životnog okoliša i oblikovanih u novu viziju duha, pretvara u izložbeni prostor.

 

   Izložba je još jedan sadržaj ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta, umjetnički ugođaj koji su omogućili njegovi organizatori, Grad Nova Gradiška i Turistička zajednica grada Nova Gradiška. Izložbu je u nazočnosti, za ovakve prigode velikog broja naših sugrađana, prijatelja i poznanika autora, otvorila zamjenica gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić i predstavila autora.

O postavu izložbe govorio je Miroslav Pišonić. Riječju i fotografijom tek se dijelom može predstaviti ova izložba. Zato ovu izložbu treba doći i vidjeti.

– Koliko god ponekad bila bliža ironiji, duhovitost Bjelićevih radova ipak u sebi nosi poruku dobre ćudi – napisao je Miroslav Pišonić u katalogu ove izložbe, koji se nudio u kolicima trgovačkog centra i iritantno sličio njegovim ponudama od 99 lipa.

  

Related Post

IZLOŽBA

Autor - 24/06/2012 0
Od sinoć 22.06.2012.(petak) ljubitelji slikarstva, grafike, fotografije i kiparstva su došli na svoje, naime umjetnički četverac je postavio izložbu svojih…

IZLOŽBA PORTRETA IVICE BLAGOVIĆA

Autor - 17/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – “Autor, gost i domaćin”, tako se ukratko predstavio Ivica Blagović, slobodni umjetnik, rođeni Novogradiščanin…