GOSPODARSKI OPORAVAK – Predsjednik Ivo Josipović otvorio tvornice podnih obloga i tjestenine (FOTO)

743 0

U Novoj Gradiški vidimo sjajan primjer da se u kratkom vremenu otvaraju novi pogoni i radna mjesta

NOVA GRADIŠKA, 13. lipnja 2011. – Ovim se ostvaruje ono što sam zagovarao u predizbornoj kampanji. Na državi je, ne da radi i da vodi biznis umjesto biznismena, ne da radi umjesto radnika, nego da stvara uvjete za što jednostavniju proceduru,

za što brže i što bolje poslovanje, što veću proizvodnju, naravno i za izvoz. Očekujemo da reforme koje se najavljuju idu upravo tim pravcem – kazao je danas predsjednik Josipović, nakon što je u Drvnoj industriji Nova Gradiška prigodno pustio u rad tvornicu podnih obloga, a potom u Industrijskom parku novu tvornicu za proizvodnju tjestenine i proizvoda od tijesta tvrtke Clarum.

– Ne samo država nego i lokalna samouprava može jako puno učiniti na poticanju gospodarstva. Ovdje u Novoj Gradiški vidimo sjajan primjer da se u kratkom vremenu otvaraju novi pogoni i radna mjesta” – dodao je predsjednik Ivo Josipović i istaknuo da „nova pravednost nije nešto što može ostvariti samo pojedinac. Novu pravednost ostvaruju ovi ljudi koji ovdje stvaraju radna mjesta, radnici koji rade ovdje, ovdje gdje se plaća porez. To je prava ljubav prema domovini“.

Gospodarska vizija

 

– Ovi projekti su dio jedne vizije. Prvo smo pospremili u svojoj kući, riješili probleme gradskih tvrtki, uveli red, spriječili korupciju, napravili maksimalnu štednju u gradskoj upravi. Ta sredstva usmjerili smo u gospodarstvo i rezultati ne mogu izostati. Mislim da je došlo vrijeme za ovakve programe. Netko mora raditi. Država vodi brigu samo o sebi, zaduživanju, trošenju sredstava. Ne vodi brigu o razvoju gospodarstvu, a to je prioritet broj jedan. Bez razvoja gospodarstva nema ni jedinica lokalne samouprave ni zapošljavanja, ni više potrošnje. Ne možemo više živjeti na dug – kazao je gradonačelnik Josip Vuković i zadovoljno dodao da je za ulaganje Industrijsku zonu pristiglo još 35 novih prijava.

Nije ovo kraj ulaganja u Drvnu industriju Nova Gradiška. Planiraju se nove investicije i proizvodnja, za koju je plasman već osiguran. Direktor Hrvoje Kekez ističe kako od inozemnog partnera već imaju narudžbu proizvoda vrijednu veću od dva milijuna eura.

– Naš je cilj realizirati ovaj ugovor do kraja godine. Proizvodi će biti plasirani na područje Njemačke i zemalja Beneluxa. Slijedeća investicija koju planiramo je proizvodnja lijepljenih ploča, a nakon toga proizvodnja namještaja iz lijepljenih ploča – istaknuo je Kekez.

Srdačan doček

 

Podsjetimo da je Drvna industrija Nova Gradiška osnovana, na inicijativu gradske razvojne agencije, prije godinu dana s ciljem oživljavanja drvne industrije u pogonima tvrtke DI Sekulić u stečaju. Uz radnike iz novootvorenog pogona za proizvodnju masivnih podnih obloga upošljava ukupno 125 radnika. Tvrtka Clarum, sa šest djelatnika u novoj tvornici, zapošljava 55 djelatnika. Clarum je bio prvi izgradio tvornicu u Industrijskom parku Nova Gradiška. Uz Clarum u ovoj poduzetničkoj zoni trenutno je još 11 tvrtki koje ukupno zapošljavaju 180 radnika. Predsjednika Ivo Josipovića danas je ispred zgrade gradske sa zamjenicima, Ljepšom Rakas-Vujčić i Milanom Matešom, dočekao gradonačelnik Josip Vuković . Bila je tu i zamjenica brodsko-posavskog župana Ružica Vidaklović, gradski vijećnici, djelatnici gradske uprave i građani koji su predsjednika srdačno pozdravljali dok je prolazio Ulicom slavonskih graničara.

 

 

 

 

 

Related Post