HVIDR-a po treći put pobjednik Gradske kuglačke lige (FOTO)

641 0

13. lipnja 2011. – Nakon dvomjesečnih zanimljivih i kvalitetnih utakmica

završila je tradicionalna Gradska kuglačka liga Nove Gradiške,koju je petu godinu za redom vrlo uspješno organizirala i provela HVIDR-a Nova Gradiška. Gradska kuglačka liga počela je 12.travnja i trajala je do 11.lipnja uz sudjelovanje 10 ekipa. Natjecalo se 76 kuglačica i kuglača što je utakmicama davalo posebnu draž i napetost. Gotovo da nije bilo utakmice u kojoj nije bilo uzbuđenja, vrlo dobrih poteza, a finale je bila poslastica za sve ljubitelje kuglanja gdje su snage odmjerili 4 najuspješnije momčadi: HVIDR-a Nova Gradiška, Vodoprivreda, Rešetari i G.D.M.

– Dramatika te finalne završnice, istakao je Pavle Filipović, animator i organizator natjecanja, pokazala je najbolje koliko je Gradska kuglačka liga Nove Gradiške opravdala svoje postojanje, kako kvalitetom, zanimanjem za susrete i prikazanim utakmicama. Velika je zasluga vodstva lige koja je to sjajno natjecanje organizirala i provela, što najbolje potvrđuju i završne riječi predsjednika udruge HVIDR-a Nova Gradiška Pavla Filipovića, koji je istakao vrijednost tog gradskog natjecanja i ujedno čestitao ovogodišnjem prvaku, svojim suigračima, momčadi HVIDR-e Nova Gradiška. Vrijedno je istaći da je momčadi novogradiške HVIDR-e u tijeku 5 proteklih godina ovo treće osvajanje prvog mjesta. Naslove prvaka osvojili su 2007.godine., 2010. i 2011.godine, uz to su jednom osvojili 2.mjesto (2009.g.) te jednom 3.mjesto (2008.g.) . Nakon završetka natjecanja, a prije predaje odličja sudionicima lige, predsjednik HVIDR-e Nova Gradiška, Pavle Filipović, zahvalio se ekipama na sudjelovanju u Gradskoj kuglačkoj ligi. Posebno se zahvalio zamjeniku gradonačelnika Milanu Mateši na pokroviteljstvu Gradske kuglačke lige, te što je svojim odzivom uveličao ova velika sportska događanja u gradu Nova Gradiška.

Zamjenik gradonačelnika Milan Mateša čestitajući sudionicima lige na uspješnom natjecanju naglasio je da će Grad i dalje pratiti ovo hvale vrijedno natjecanje. Predsjednik HVIDR-e posebnu zahvalu je uputio Marijanu Radiću i Josipu Glavašu, ali i članovima udruge HVIDR-a Nova Gradiška: Antunu Stankoviću, Dariju Đapiću, Bani Tomašiću, Željku Poljaku i Željku Zborilu koji su pokazali svoj nesebičan trud i rad u organizaciji ove gradske kuglačke lige koja je bila besprijekorna. Nakon što je Pavle Filipović u ime organizatora Gradske lige iskazao ove pohvale, Josip Šćukanec, član predsjedništva udruge HVIDR-a Nova Gradiška je uručio Zahvalnice za nesebičan rad i trud u organizaciji održavanja Gradske kuglačke lige, a dobili su ga: Marijan Radić, Josip Glavaš, Dario Matošević Carkov, Ivo Petranović, te Ivica Gavran, predsjednik Županijske HVIDR-e Brodsko-posavske županije.

Pavle Filipović posebno se zahvalio zamjeniku gradonačelnika Milanu Mateši što imaju razumjevanja za ovakva događanja, te je Josip Šćukanec u ime HVIDR-e uručio Zahvalnicu za pokroviteljstvo Gradske kuglačke 2011.g. te sliku koju je radio član udruge Dario Matošević Carkov. Zamjenik gradonačelnika Milan Mateša zahvalio se na ovako ljepom daru, te pohvalio organizatora HVIDR-u Nova Gradiška i čvrsto obećao da će i dalje vršiti suradnju i financijski podržavati ovako veliki program događanja u našem gradu. Potom je zamjenik gradonačelnika vršio dodjelu zahvalnica za sudjelovanje u Gradskoj kuglačkoj ligi analogno plasmanu: Deseto mjesto zauzela je momčad Š.U.G (športska udruga gluhih), deveti je “Tokić”, osmi su Jaglaci, sedma je Meta, šesti su Žirići, peti P.G.P.

Pohvalnicu i pehar za najbolju igračicu dobila je Ljubica Dokuzović koja je postigla prosjek od 566, 8 čunjeva, a Pohvalnicu i pehar za najboljeg igrača primio je Željko Poljak koji je imao prosjek 592, 6 čunjeva.

Za momčadski plasman pohvalnice, medalje i pehare, te prijelazni pehar primili su: za 4. mjesto G.D.M.- koji su u završnici imali ukupni rezultat 2121čunj, a nastupali su u sastavu: Siniša Mrmak -548, Branko Simić-517, Petar Serdar-516, Petar Ribarić-540. Treće mjesto osvojili su Rešetari s ukupnim rezultatom od 2204 čunjeva, a igrali su u sastavu: Zdenka Kuštrin-537, Josip Glavaš-571, Petar Šegedin-525, Zdenko Poleto-571.

Drugo mjesto osvojila je Vodoprivreda s ukupnim rezultatom od 2247 čunjeva u sastavu: Davorin Simić-556, Darko Ćorković-575, Damir Nikić-542, Tomislav Šapina-574.

Prvo mjesto i po treći put pobjednik Gradske lige, drugi put uzastopno, postali su kuglači HVIDR-e iz Nove Gradiške sa velikih 2364 čunja. Ovaj veliki uspjeh postigli su kuglači: Željko Poljak-635, Pavle Filipović-577, Antun Stanković-582, Dario Đapić-570. Čestitamo! Na

kraju svečanosti podjele nagrada Pavle Filipović je još jednom čestitao pobjedniku i zahvalio se svim ekipama na sudjelovanju u Gradskoj kuglačkoj ligi. Također je na kraju ponovno se zahvalio zamjeniku gradonačelnika što je imao razumjevanja za ovakva sportska događanja, te što je bio glavni pokrovitelj natjecanja. Zahvalio se naročito i sponzorima, a to su: M.O.B.M.S.,Brodsko-posavska županija, Auto dijelovi “Tokić”, “Allianz osiguranje”, Pizzerija Polo”, te ih sve pozvao na domjenak i veselje.

 

Na slici: svi sudionici završnice Gradske kuglačke lige sa osvojenim trofejima.

KLIKNITE NA SLIKU!

HVIDRA

VODOPRIVREDA

REŠETARI

 

Related Post