GRADONAČELNIK POSLAO ŽENE DA PREDAJU VLAST

1548 0

NOVA GRADIŠKA 20. veljače 2012. – Kao posljedica silnih političkih prevrata kojima svjedočimo ovih dana pokret velikih maškara preuzeo je vlast u gradu Nova Gradiška. Nije bilo nikakvog državnog, odnosno „gradskog“ udara kako se planiralo

nego je vlast pala predajući se sama. Bivša zamjenica još do jučer aktualnog gradonačelnika dr. Ljepša Rakas-Vujčić nevoljko je predala vlast novom gradonačelniku Stjepanu Pereglinu, predvodniku pokreta otpora. Dramatičnost situacije najbolje opisuje činjenica da se, sada već bivši, gradonačelnik Josip Vuković i njegov zamjenik Milan Mateša nisu niti pojavili nego je Vuković poslao svoju suprugu da podrži doktoricu Ljepšu u ovim teškim trenutcima po njih i da iz ovog debakla iziđu uzdignute glave.

Eto, sve je opet palo na žene dok muški gledaju iz prikrajka.

Kako doznajemo iza pokreta otpora velikih mačkara nalazi se Udruga „Malčanske mačkare“ koja je pokretu otpora pružila financijsku i logističku pomoć. No, već će oni to vratiti desetorostruko. Zanimljivo je, naravno, kako neslužbeno doznajemo, da se u pozadini cijele priče krije i sama Turistička zajednica grada Nove Gradiške što je dodatni udarac za bivšeg gradonačelnika i bivšu vlast. Navodno se Turistička zajednica podijelila na dvije frakcije. Onu Dinke Matijević i drugu Mirjane Štrbac. Naime, jasan pokazatelj takvog scenarije opisuje slika gdje upravo Mirjana na jučerašnjem karnevalu stoji bok uz bok dr. Rakas-Vujčić i gđi. Vuković. S druge strane… Dinka je promjenu vlasti dočekala zamaskirana u društvu ni manje ni više saborskog zastupnika iz Topolja. Da li je nazočnost dr. Bore Grubišića jučer bila nenamjerna ili je samo posjetio Novu Gradišku zbog „svatova“? Nova vlast, mora se priznati, nastupila je u velikom stilu. Konjanika na konjima (a na čem drugom) bilo je u izobilju. Mnoštvo raje se okupilo na novogradiški korzo što je malo podsjećalo na proteste u Rusiji proteklih dana. No sve je prošlo u redu i miru. Naizgled civilizirano, ako politika takva može biti.

Kako je sve proteklo u fair playu novi gradonačelnik napravio je gestu kakva može krasiti samo takva gospodina davši damama Ljepši, Ljubi i Mirjani da odluče o sudbini natjecatelja.

Da, ako vam to nismo spomenuli jučerašnju manifestaciju obilježilo je i ekipno natjecanje najorginalnijih maski na kojem je laskavu titulu odnijela ekipa „Rešetaračko groblje“ iz, da pogodite, Rešetara. Srebro su zaslužili „Svatovi“ iz Starog Topoilja, a broncu pleme“Zulu-Zulu iz Drežnika.

Slavlje se nastavilo, a gdje drugdje, nego u domu u Maloj gdje su preko veze podijeljene i individualne nagrade za najbolje maske i kostime.

U utorak slijedi spaljivanje nekakve lutke s početkom u 17 sati dok će se puk početi skupljati već u 15 sati. Inače, to je stari malčanski poganski običaj koji simbolizira skakanje oko zapaljenog lutka.

Da li će do utorka doći do nekakvih promjena i novih prevrata saznat ćemo uskoro.

 

KLIKNITE NA SLIKU IZNAD !

 

 

 

 

Related Post