GRADSKI CRVENI KRIŽ: Za siromašne stiglo 1800 paketa higijenskih potrepština

2061 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 19. lipnja 2019. – Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška dobilo je jučer 1800 paketa higijenskih potrepština. Paketi su iz projekta „Humanitarni paket za Slavoniju i Pounje“ u kome je sudjeluje 9 društava Crvenog križa, među kojima je i Gradsko društvo Crvenog križa Nova Gradiška. Projekt je financiran iz Europskog fonda za najpotrebitije o usmjeren na ublažavanje najgorih oblika siromaštva pružanjem nefinancijske pomoći kroz pakete hrane i higijenskih potrepština.
Kako kaže ravnatelj Franjo Pavlović ovo će biti posljednja podjela za ovu godinu po ovom projektu. U planu je nakon završetka ovog projekta apliciranje za novi projekt.
Paketi su namijenjeni za samce i kućanstva koji su primatelji zajamčene naknade, a kojima je pravo utvrđeno rješenjem Centra za socijalnu skrb, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima do 1.500 kuna, odnosno do 2.000 kuna za dvočlano kućanstvo, samohrani roditelji sa ukupnim primanjima u kućanstvu nižom od iznosa bruto minimalne plaće u RH i obitelji s troje i više djece s mjesečnim primanjima ukupno nižim od 6.025 kuna. Iznimno mogu to biti samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od tri mjeseca, ostali nezaposleni ili zaposleni bez ili blokiranih primanja, te obitelji koje zbog različitih razloga ne mogu zadovoljiti osnovne životne potrebe i privremeno su u problemi.
Paketi s higijenskim potrepštinama bit će podijeljeni do 15. srpnja, a korisnici će, kako kaže Franjo Pavlović, o podjeli u gradu i općinama biti na vrijeme obaviješteni. Kao i do sada Crveni križ će 80 posto pakta korisnicima dovesti na kućni prag.

Related Post

SKUPŠTINA OTK „CLASSIC 99“

Autor - 26/03/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujak 2012. – Redovnu godišnju Skupštini članovi OTK „Classic 99“ održali su u subotu u nazočnosti predstavnika…