GRADSKI MUZEJ: Otvorenje izložbe ‘Barun Trenk, novo lice legende’

152 0

NOVA GRADIŠKA – U petak 11. lipnja, s početkom u 13:30 sati, u Gradskom muzeju Nova Gradiška otvoriti će se gostujuća izložba iz Republike Češke – ‘Barun Trenk, novo lice legende’. Na izložbi nastaloj suradnjom Muzeja grada Brna, Masarykovog sveučilišta i Kapucinske grobnice u Brnu, imati ćete prilike vidjeti rezultate brojnih istraživanja provedenih na posmrtnim ostacima baruna te detaljan pregled njegovog života.

Na samom otvorenju predavanje o barunu Trenku održati će dr. sc. Alexander Buczynski, rođeni Nizozemac koji je kao gost student u Zagrebu boravio od 1986. do 1988. godine, a zatim ostao u Lijepoj našoj te magistrirao i doktorirao na temama o Vojnoj krajini na području Hrvatske. Od tada je obnašao mnoge dužnosti na polju znanosti i povijesti, napredovao do zvanja znanstvenog savjetnika i ostavio neizbrisiv trag na području visokog obrazovanja pri Sveučilištu u Zagrebu.

Related Post

Podjela paketa humanitarne pomoći

Autor - 26/03/2019 0
NOVA GRADIŠKA, 26. ožujka 2019. – Gradsko društvo Crvenog križa obavještava osobe s područja Nove Gradiške (uključujući Ljupinu, Kovačevac i…