GRADSKI MUZEJ: Otvorena multimedijalna izložba SB=NG

2205 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 20. rujna 2020. – Jučer je u Gradskom muzeju otvorena, rekli bi već tradicionalna multimedijalna izložba SB=NG, izložba brodskih i novogradiških umjetnika koji jedinstvenom suradnjom i svojim radovima već godinama, ovo je peta takva izložba, čine bogatijim kulturni život u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu.
Unatoč pandemiji koronavirusa ova izložba još je još jedna u nizu ovogodišnjih izložbi i događanja u Gradskom muzeju i potvrđuje da se i u vrijeme epidemioloških mjera mogu organizirati kulturna događanja, da za njih ima interesa i da su, kao što je to slučaj s ovom izložbom, dobro posjećena.
Novogradiška i brodska likovna publika napunila je izložbeni prostor da bi sudjelovala na otvaranju izložbe i razgledala radove 15 autora.
Oni koji jučer nisu bili gradskom muzeju do 17. listopada moći će doći vidjeti što to izlažu Gordan Bijelić, Alojzije Cindrić, Igor Čabraja, Matej Knežević, Jelena Kovre, Zlatko Kozina, Ivica Kurtz, Lucija Lebić, Mladen Lovrić, Antun Maračić, Miroslav Pišonić, Ante Rašić, Damir Sokić, Ivan Šeremet i Ivana Škvorčević.
Autore i ljubitelje likovne umjetnosti u ime Gradskog muzeja pozdravio Miroslav Pišonić, viši kustos i jedan od autora. Izrazio je zadovoljstvo još jednim predstavljanjem skupine SB=NG. Posebno se zahvalio svima koji su došli na otvaranje i pomogli u realizaciji izložbe.
Puna pozitivnih dojmova o postavu izložbe ali i njenom značaju kao kulturnom događaju govorila je Janka Vukmir iz Instituta za suvremenu umjetnost, posebno za Novu Gradišku u vrijeme kada je, kako je istaknula, kultura Hrvatskoj izrazito centralizirana u Zagrebu.
Izrazila je zadovoljstvo što je akcija skupine autora prerasla u dugoročniju manifestaciju koja zaslužuje podršku, a i ima je od Gradskog muzeja.
Izložba je realizirana uz potporu Ministarstva kulture RH i Grada Nova Gradiška.

Related Post