Graničar igra derbi kola i jeseni

917 0

19. studeni 2011. – 19. i 20. studenoga igra se 15. zadnje kolo

Prve županijske nogometne lige gdje nastupaju klubovi i s našeg područja: Graničar Laze, Batrina, Slavonac Nova Kapela, Slaven Ljupina i Sloga Nova Gradiška. Najvažnija utamica igra se u Slavonskom Brodu gdje gostuje vodeća momčad Graničara iz Laza i igra derbi utakmicu kola i jeseni protiv domaćeg Livada Željezničara. Graničar ima bod prednosti (28) pred Brođanima (27) i po mnogo čemu je bolji od suparnika, ali se igra na gostujućem terenu što daje prednost Livadi. Ta utamica izravno odlučuje o jesenskom prvaku. Ako Graničar odigra neodlučno ili pobijedi, lazanski nogometaši su prvaci jeseni, a ako pobijedi domaćin, Brođani će ponijeti taj laskavi naslov. Stoga je to utakmica koja će biti u središtu pozornosti. Graničar je postigao pobjedu više (8) od Livade (7), efikasniji su (43) a Brođani su dali tek 30 golova. Neznatno je domaćin bolji u primljenim pogocima (19), od momčadi iz Laza (20). Brođani imaju samo 1 poraz, a Graničar 2. Najvažnije od svega je da momčad iz Laza ima 1 bod više. Bit će teško, neizvjesno i do kraja uzbudljivo, a našim Lazanima želimo uspjeh u toj završnoj derbi utamici.

 

 

 

Od ostalih naših predstavnika sa zapadnog dijela Županije Sloga u Novoj Gradiški ugošćuje Slavonac iz Nove Kapele. Sloga ima 4 pobjede, dvije neodlučne igre i 8 poraza, uz negativnu gol-razliku (21:31), dok Slavonac ima 5 pobjeda i toliko poraza uz 4 neodlučne utakmice. Novokapelci su postigli 32, a primili 26 golova i imaju 5 bodova više (19), a Sloga (14). Slavonac je deveti na tablici, a Sloga,nažalost, četrnaesta.

 

Slaven iz Ljupine, koji se nalazi na 15. mjestu, ima teško gostovanje u Lužanima protiv dvanaestolasirane Svjetlosti, koja ima 4 pobjede i 4 neolučna ishoda, te 6 poraza, a Slaven 4 pobjede, jednu neodlučnu igru i 9 poraza. Momčad iz Lužana ima pozitivnu gol-razliku (32:19), a Slaven negativnu (17:28). Domaćin je skupio 16 bodova, a gost 13. Batrina ima izgleda najlakšeg suparnika, iako je na gostovanju u Slavonskom Brodu, jer igra protiv posljednjeplasirane momčadi Marsonije, koja nema niti jednu pobjedu, a Batrinci čak 7. Razlika je velika i bodovno jer Batrina ima 22 boda, a Marsonija svega 3. Gol-razlika najbolje govori o odnosu snaga jer je Batrina postigla 19 golova, a Marsonija samo 5. Istina, obje momčadi imaju negativnu gol-razliku, ali je od Batrine daleko povoljnija (19:26), a kod Marsonije je upravo katastrofalna (5:53). Dovoljno je samo radi usporedbe reći da je Graničar prošle nedjelje pobijedio Marsoniju s velikih 8:0. Utakmice se igraju uglavnom nedjeljom, ali Sloga u Novoj Gradiški igra tradicionalno subotom, pa tako i ovaj put protiv Slavonca, 19. studenoga s početkom u 13,30

 

Na slici: vodeća momčad lige, Graničar iz Laza.

Related Post