GRB OPĆINE CERNIK URUČEN FRA ANTI PERKOVIĆU

1760 0

Zahvalnice Općine Cernik uručene su Zoranu Laziću, Vjeki Hudolinu, Ivanu Đikiću i Josipu Bakuniću, a Povelja Općine Cernik posmrtno Tomislavu Martinoviću

CERNIK – Na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća općine Cernik dodijeljene su zaslužnim pojedincima za njihov svesrdan doprinos u različitim područjima s ciljem kvalitetnijih životnih uvjeta svih mještana te za promociju općine.

Zahvalnica općine dodijeljena je ZORANU LAZIĆU za rasadničarsku proizvodnju i dugogodišnje očuvanje starih sorti krušaka, jabuka, trešanja i šljiva, a puno tih sačuvanih starih voćnih vrsta nalazi se u cerničkim voćnjacima, kao i voćnjaku Franjevačkog samostana.

Zahvalnica je uručena i VJEKI HUDOLINU za dugogodišnju uspješnu suradnju s općinom Cernik, a posebno za doprinos u očuvanju starih sorti voća i manifestaciju “Sačuvajmo stare sorte”-razmjena sjemena starih sorti, kao i plemki i šumskih voćkarica.

IVANU ĐIKIĆU također je dodijeljena Zahvalnica i to za aktivan rad s pionirima i limačima NK “Mladosti” Cernik. I za svesrdan rad na svim poljima i u svakom trenutku od osnutka Općine i radu u Općinskom vijeću, kao i sudjelovanje u svim aktivnostima na području općine za dobro zajednice Zahvalnica je uručena i JOSIPU BAKUNIĆU.

POVELJA općine Cernik posmrtno je dodijeljena TOMISLAVU MARTINOVIĆU samozatajnom obrtnikom i to za zasluge u nesebičnom radu u NK “Mladosti” Cernik, Općini od njezina osnutka (bio je i član Poglavarstva). Bio je među prvim obrtnicima u Općini, veliki donator i aktivan u svim područjima. Povelju je primio njegov sin.

GRB općine Cernik uručen je FRA ANTI PERKOVIĆU, franjevcu koji je život posvetio Bogu i ljudima. Dio života u novicijatu, a poslije i kao gvardijan i župnik proveo je u Franjevačkom samostanu u Cerniku. U Cernik je došao iz Borova Naselja, a u službi je duhovnog pastira bio 6 godina i uložio puno rada i truda. Tada je uređena okućnica Samostana, u voćnjaku zasađeno preko 60 voćaka, tiskano reprint izdanje s dodatkom knjige “Franjevci u Cerniku” fra Julija Jančule. Uz 500 obljetnicu franjevaca u Cerniku i cerničkom kraju i 300 obljetnicu Samostana otvorena je Kalvarija-Križni put sa zidanim postajama iza Franjevačkog samostana. Pater Ante će kao samozatajan, skroman i susretljiv svećenik ostati u trajnom i lijepom sjećanju Cerničanima.

Upravo se fra Ante Perković u ime svih nagrađenih i zahvalio te, među ostalim, rekao kako nitko ne radi zbog ovakvih nagrada, ali čovjeku je drago kada ih dobije. One i obvezuju da se i dalje doprinosi zajednici, a na zajedništvo je i pozvao u zaključku svoga obraćanja.

Poseban poklon uručen je ing. Nikoli Jugoviću koji je, kao načelnik, općinu Cernik vodio 24. godine.

Related Post