ZATO NOVOJ GRADIŠKI TREBAJU TENISKI TERENI: Fran Rakonić postao teniski reprezentativac Hrvatske

1981 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2018. – Mladi, talentirani i uporni novogradiški tenisač Fran Rakonić dobio je još jedno priznanje i napravio značajan iskorak u svojoj teniskoj karijeri. Postao je član teniske reprezentacije Hrvatske i priprema se za nastup u Londonu gdje 21. lipnja mladi hrvatski tenisači odlaze na Summer cup i kreću u obranu titule koju drže već četiri godine.

Mlada novogradiška teniska nada ima 12 godina i učenik je 6. razreda osnovne škole. Kako kaže, pet godina trenira tenis i tom sportu posvećuje velik dio slobodnog vremena. Tenis mu je već danas sviše nego hobi ili sportska rekreacija.

-Imam jako puno osvojenih turnira, ali i poraza koji su sastavni dio sporta. Upoznao sam mnoge tenisače i putovao u Hrvatskoj i drugim susjednim zemljama. Dobio sam poziv da idem u London 21. lipnja igrati za reprezentaciju Hrvatske. Ako pobijedimo u Londonu idemo 2. srpnja u Nizozemsku, a potom ako pobijedimo idemo u Francusku. Pokušat ćemo biti prvi i obraniti naslov prvaka Summer cupa, ljetnog turnira reprezentacija koji već četiri godine zaredom osvaja Hrvatska.

Kada je izbornik zvao tatu da mu potvrdi da sam u reprezentaciji da idemo u London, igrao sam finale na terenu u Požegi. Da se pohvalim osvojio sam taj turnir sa samo šest izgubljenih gemova – kaže Fran Rakonić.

Dodaje da su ga iz Londona zvali za sponzorstvo. Naš tenisač Kristijan Mesaroš, koji je do prošle godine bio stoti igrač na svijetu ozlijedio se i povukao se iz aktivnog igranja tenisa. Sada brine o mladim tenisačima koje vodi na europske turnire. Fran kaže kako mu je bila velika čast da mu netko ponudi sponzorstvo.

Kao i ostalim novogradiškim tenisačima i Franu je velik problem nedostatak teniskih terena u Novoj Gradiški zbog čega svakodnevno mora ići na treninge u Požegu.

-Želim se zahvaliti gospodinu gradonačelniku Vinku Grgiću zbog izgradnje teniskih terena jer više neću morati putovati i moći ću trenirati u Novoj Gradiški – kaže Fran Rakonić.

Related Post

ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA

Autor - 26/11/2014 0
SLAVONSKI BROD, 26. studeni 2014. – Završna konferencija projekta „Malo poduzetništvo – velike mogućnosti”, koji je Brodsko-posavska županija provodila proteklih…