Izložba slika Marine Podkonjak u Franjevačkom samostanu

2171 0

Autor Franjo Samardžić

CERNIK, 31. svibnja 2018. – Izložba slika mlade i nadarene Cerničanke Marine Podkonjak postavljena u Franjevačkom samostanu privukla je pozornost sudionika obilježavanja Dana Općine Cernik. Prva je to njena izložba.

Mlada svestrana Cerničanka studentica je treće godine informacijskih znanosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U slobodno vrijeme bavi se slikarstvom, grafičkim i web dizajnom. Uz to čita i piše, a nađe i vremena za kuhanje i fitnes.

U hodniku samostana izloženo je 30 slika koje se mogu razgledati tijekom slijedećih mjesec dana. Dio slika je prodan pa će se postav izložbe povremeno izmjenjivati.

Većina slika rađena je tehnikom akrila na platnu ili papiru. Slike su apstraktne i tematski katalogizirane u cjeline s cvijećem, sakralne slike, slike gradova i slike sa slobodnom interpretacijom.

Mještani Cernika s velikim su zanimanjem razgledali izložbu isto kao i brojni gosti nazočni na obilježavanju Dana općine, 25. obljetnice njenog ustroja i 755 godina od prvog pisanog dokumenta u kojemu se spominje Cernik. Izložbu sa zanimanjem razgledaju i svi drugu posjetitelji Franjevačkog samostana koji dođu razgledati njegovo sakralno u kulturno blago.

Dodajmo da je među kupcima slika i Općina Cernik koja na taj način mladoj umjetnici i odličnoj studentici daje potporu za buduće stvaralaštvo.

 

 

Related Post

Veliki broj požara otvorenog prostora

Autor - 10/08/2020 0
Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zabilježilo je nekoliko većih intervencija. Samo u Šibensko-kninskoj županiji su u nedjelju u razdoblju…