NA RADOST TENISAČA: Završavaju se radovi na teniskim terenima na Slavči

1575 0

Autor Franjo Samardžić

Nova Gradiška će biti grad u kome će se, zahvaljujući terenima izgrađenim prema standardnim ITF- a moći igrati turniri najviših rangova.

NOVA GRADIŠKA, 31. svibnja 2018. – Novogradiški tenisači napokon imaju pravi razlog za zadovoljstvo. Kako je jučer obznanjeno u uredu gradonačelnika Vinka Grgića teniski tereni u naselju Slavča biti će završeni do Novogradiškog glazbenog ljeta kada će se odigrati i prvi teniski turnir. Velik je to trenutak za novogradiški tenis jer tenisači više neće morati trenirati i igrati na terenima u susjednim mjestima, a Nova Gradiška će biti grad u kome će se, zahvaljujući terenima izgrađenim prema standardnim ITF- a, moći igrati turniri najviših rangova.

Na konferenciji za medije, osim gradonačelnika Vinka Grgića, nazočni su bili i predsjednik teniskog kluba Nova Gradiška Marko Brčić, mladi hrvatski teniski reprezentativac Fran Rakonić i Tomislav Đokić, direktor regionalno poznate tvrtke Tennis Line Sol koja će izvesti radova završne na izgradnje teniskih terena.

Gradonačelnik Vinko Grgić izrazio je zadovoljstvo što će 4 teniska terena s rasvjetom biti završena do Novogradiškog glazbenog ljeta i održan prvi teniski turnir. Treba dodati da će se uz teniske terene izgraditi dječje igralište, a za slijedeću godinu gradonačelnik je najavio izgradnju manjeg objekta u kome će biti svlačionice i manji ugostiteljski objekt.

Izvođač završnih radova tvrtka je Tennis Line Sol. Direktor tvrtke. Tomislav Đokić je kazao da se radi o teniskim terenima i podlogama koje zadovoljavaju standarde ITF  propozicija i koje omogućavaju održavanje svih rangova teniskih turnira.

Dakako, najviše zadovoljstva imaju novogradiški tenisači što je s zadovoljstvom istaknuo njihov predsjednik Marko Brčić.

-Redovito igramo turnire, postižemo zapažene rezultate na natjecanjima diljem Hrvatske i šire, međutim uvijek smo gosti. Čak i pripremne mečeve i one u sklopu lige razigravamo na terenima u drugim gradovima- kazao je Marko Brčić i zahvalio svima koji su doprinijeli da se izgrade teniski tereni, posebno gradonačelniku Vinku Grgiću jer će teniski tereni sigurno doprinijeti rezultatima novogradiških tenisača ali i biti poticaj mladima u našem gradu da se opredijele za tenis, jedan od atraktivnih individualnih sportova koji traži upornost i odricanje.

Teniski tereni koje će Nova Gradiška imati jedan su od osnovnih preduvjeta koji će mladom Franu Rakoniću znatno olakšati put do vrhunskog tenisača. Fran Rakonić mladi je hrvatski reprezentativac koji uskoro neće svakodnevno na treninge morati ići u Požegu.

Related Post

UKIDANJE MALIH DOPISNIŠTAVA HRT-a

Autor - 26/01/2014 0
Zamjenica gradonačelnika mr. Ljiljana Lukačević na sastanku je izrazila protivljenje gašenju dopisništva u Novoj Gradiški koje djeluje od 1991.g. i…