KADA PRVO KUPANJE? – Sve se praši od radova na gradilištu gradskih bazena

6266 0

Autor Franjo Samardžić, Foto Jakša Samardžić

 

NOVA GRADIŠKA, 15.  srpnja  2021. – Veoma je živo na  gradilištu gradskih bazena i  može se reći da se od radova sve praši. Strojevi i radnici  brojnih struka  kazuju da se došlo u fazu završnih radova. Vidljivi su veliki  bazen dimenzija 50, 61 x 24,42  metra, kružni dječji bazen promjera 20,62  metra i mali dječji bazen 10,76 x 7,46 metra. Naziru se i zgrade za popratne sadržaje.

Kada će radovi biti gotovi i kada će se mladi i oni stariji Novogradiščani  napokon moći okupati  na gradskim bazenima na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća zanimalo je gradsku vijećnicu Marijanu Škara Ivković

-Iako je  natječaj  raspisan na vrijeme procedure oko javne nabave  su  usporile radove  i produžile rokove. Rok za dovršetak gradskih bazena je 1. rujan.  Betonski  radovi su  gotovi, kreće se s  postavljanjem keramike i uređenje okoliša. U tijeku su završni radovi, a kada budu gotovi mora se dobiti uporabna dozvola. Sve ćemo učiniti da se okupamo barem jednom ovoga ljeta u novim bazenima. U svakom slučaju, ove godine bazeni će biti definitivno gotovi – odgovorio joj je gradonačelnik  Vinko Grgić.

Naručitelj radova je tvrtka Odlagalište, a  izvođač  Presoflex Gradnja iz Požege. Ugovor je potpisan   početkom veljače, a rok izgradnje je 6 mjeseci. Prvo kupanje u  novim i dugo čekanim gradskim bazenima  moglo bi se dogoditi u rujnu. 

Ukupna vrijednost projekta iznosi  14.6 milijuna kuna. Sredstva su osigurana kreditom Zagrebačke banke na rok otplate od 10 godina s počekom od 24 mjeseca uz  fiksnu kamatnu stopu od  1,10 posto.  Kredit  je dobiven  na temelju suglasnosti  Ministarstva financija i  jamstva Grada Nova Gradiška. 

Related Post

NORIJADA

Autor - 18/05/2016 0
NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja 2016. – Točno u podne 17. svibnja 265 maturanata novogradiških srednjih škola, Elektrotehničke i ekonomske, Industrijsko-…