HRT

1025 0

SDP-ov gradonačelnik Nove Gradiške i saborski zastupnik Josip Vuković od Vlade je tražio suglasnost za zaduživanje Grada u iznosu od 10 milijuna kuna. No pokazalo se da je odluka Gradskog vijeća na temelju koje je Vlada

i donijela suglasnost za kredit krivotvorena, jer sjednica Gradskoga vijeća na tu temu nije ni održana.

Činjenica je da nisu poštovane zakonske procedure i da se to mora promijeniti. Zbog toga što je došlo do te proceduralne pogreške, odnosno ljudi koji nose gradsku vlast u Gradiški, a to je SDP, mi ćemo sjesti između sebe i porazgovarati zašto je do toga došlo, rekao je Igor Dragovan, glavni tajnik SDP-a.

Gradonačelnik Vuković o svemu šuti, pa i o najnovijem skandalu. Naime, na njegovu preporuku, za predsjednika Upravnog vijeća tamošnjeg Centra za socijalnu skrb ministrca Milanka Opačić imenovala je Zlatka Zebića, tajnika gradske uprave protiv kojeg je podignuta optužnica Državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu – i to zbog malverzacija s novcem namijenjenim, ni manje ni više nego socijalno najugroženijima.

 

I prozvani Zebić je nedostupan, oglasilo se Ministarstvo. Na temelju utvrđenih činjenica, Ministarstvo je pokrenulo postupak razrješenja člana Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Nova Gradiška, priopćeno je iz Ministarstva socijalne politike i mladih.

O budućnosti novogradiškog gradonačelnika i saborskog zastupnika Josipa Vukovića SDP će još očito raspravljati.

{youtube}lbVW1cyCWWc&feature=player_embedded|450|338|1{/youtube}

 

 

Related Post

KADROVIRANJE

Autor - 03/04/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 3. travanj 2012. – Kako neslužbeno doznajemo Dario Ban, voditelj uprave novogradiške podružnice Hrvatskih šuma i dalje ostaje…