HRVATSKE VODE – Projekti vodnog gospodarstva za fondove EU

1724 0

autor bpz

SLAVONSKI BROD, 13. lipnja 2010. – U Hrvatskim vodama u Zagrebu 10. lipnja su potpisani ugovri sa 37 komunalnih poduzeća o financiranju izrade projektono-tehničke dokumentacije za pripremu projekata za EU fondove u djelatnosti javne vodoopskrbe, javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda koje će ta poduzeća kandidirati za sredstva iz fondova EU. Na sastanku su nazočili župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić sa zamjenikom Davorom Vlaovićem.

 Potpisano je 36 ugovora ukupne vrijednosti 220 milijuna kuna, a na temelju studijsko-tehničke dokumentacije ukupna vrijednost investicije procjenjuje se na 896 miklijuna kuna. Iz Brodsko-posavske županije u ime Vodovoda d.d Slavonski Brod ugovor je potpisao Marko Blažević za istočni regionalni vodoopskrbni sustav Brodsko-posavske županije i Davor Rukavina u ime Komunalnog poduzeća „Slavča“ d.d. za odvodnju i pročišćavanje otpadnih voda.

– Cilj je do ulaska Hrvatske u EU, odnosno do početka 2012. godine, imati što više kvalitetnih projekata vodnog gospodarstva koji bi bili spremni za natjecanje za sredstva iz fondova EU – rekao je Jadranko Husarić, generalni direktor Hrvatskih voda. (bpz)

 

Related Post