HRVATSKI LABURISTI – STRANKA RADA

1319 0

NOVA GRADIŠKA, 17. siječanj 2014. – Predsjedništvo Hrvatskih laburista – Stranke rada imenovalo je Vlatka Greinera za povjerenika za Brodsko – posavsku županiju.

Jedna od njegovih prvih zadaća bit će sastanak s predsjednicima ogranaka i donošenje odluke o kandidaturama za EU parlament.

Laburisti u brodsko-posavskoj županiji imaju pet ogranaka: Slavonski Brod, Nova Gradiška, Sibinj, Vrpolje i Cernik.

 

-Na 38. sjednici predsjedništva Hrvatskih laburista 10. siječnja 2014. godine u Zagrebu, na prijedlog predsjednika i potpredsjednika stranke jednoglasno sam izabran za povjerenika stranke za Brodsko-posavsku županiju. Nakon lokalnih izbora, bilo je određenih problema u podružnici , kao i u ogranku Slavonski Brod gdje je došlo ne bi se sad izrazio do smjena, nego više do promjena u vodstvu ogranka Slavonski Brod, tako i vodstva podružnice Brod. posavskih laburista. Činjenica je da se zakazalo na prošlim lokalnim izborima, ali ne bi tu krivio vodstvo predvođeno tadašnjim predsjednikom Zoranom Popovićem ,s kojim sam imao sjajnu suradnju, nego mislim da je bio manjak komunikacije sa samom središnjicom u Zagrebu, a i sredstva koja smo imali na raspolaganju su bila minimalna. Bilo je što je bilo sad treba podvući crtu i gledati naprijed.

 

Mislim da je došlo do šuma u komunikacijskom kanalu između Laburista i mlade hrvatske ljevice, skupine koja bi “prirodno” trebala biti naše biračko tijelo. Velik dio tih mladih ljudi još uvijek uzgaja apatiju i predrasude prema političarima.

Moj cilj je definitivno što prije organizirati izbornu skupštinu podružnice na kojoj ćemo izabrati vodstvo, a nakon toga nam slijedi veliki posao, a to je da u naredne dvije godine, dakle do parlamentarnih izbora Hrvatske laburiste dovedemo u svaku općinu i mjesto u našoj županiji. Već smo dobili nekakve signale o mogućim osnivanjima ogranaka npr. Okučani , Davor, pa i ovom prilikom želim pozvati sve zainteresirane simpatizere koji su se prepoznali u laburističkom djelovanju, da me slobodno kontaktiraju radi daljnjeg djelovanja i osnivanja ogranaka u njihovim sredinama.

 

Svjesni smo da se izbori više ne dobivaju s tipa “Kaufland” predizbornim letcima u sandučiću koji sliče jedni drugima već u izravnoj komunikaciji s građanima.

 

Moramo jasnije artikulirati naš lijevi stav, poduprijeti svaku borbu za ljudska i radnička prava, a oštro osuditi svaku inicijativu za kršenjem tih istih prava. Dok se desnica, u stilu američkih republikanaca, bori protiv fantoma – izmišljenih neprijatelja, mi smo podržali i dali potporu generalnom štrajku pet sindikalnih središnjica, podsjećam da Hrvatski laburisti kao politička stranka ne mogu sudjelovati u njegovu organiziranju, ali mogu i hoće javnom potporom stati iza opravdanih zahtjeva sindikalnih središnjica.

 

Što se tiče ovog cirkusa koje sad prave neke stranke koje su imali i svog ravnatelja, a tiče se novogradiške bolnice MI laburisti smo na taj problem ukazivali na svim mogućim portalima, još 24.02.2013. pod naslovom (PADA LI SANACIJA BOLNICA NA TERET GRAĐANA) , još tada znači prije godinu dana ,nitko se od tada ni počešao ili je nešto prespavao,a sada se pomalo i licemjerno organiziraju peticije kada je sve već gotovo i odlučeno.

 

Sad su pred nama izbori za EU parlament, za koje već moraju krenuti pripreme i vidjeti s kojim kandidatima raspolažemo kako na lokalnoj tako i na državnoj razini.

 

Prva smo stranka koja je uvela kritiku neoliberalnog kapitalizma u politički mainstream, tj. u saborske klupe. Prvi smo rekli NE europskim lažnim socijaldemokratima i pridružili se, na europarlamentarnoj razini ostalima u Ujedinjenoj Europskoj Ljevici – izjavio je za novagru Vlatko Grainer.

Related Post