HSS O STO VLADINIH DANA

1716 0

u Središnjici HSS-a jučer je održana konferencija za novinare. Priopćenje, odnosno stavove HSS-a o radu Vlade RH prenosimo u cijelosti.

 

Kao što smo i najavili HSS konsolidira svoje redove, ekipiraju se timovi stručnjaka i HSS je već danas spreman reagirati na sva zbivanja u društvu, od medija tražimo priliku da nam se to omogući. Spremni smo komentirati svaku temu, ali i ponuditi rješenja.

Svi dosadašnji potezi Milanović-Čačićeve Vlade manje su naštetili krizi, a više štete su nanijeli socijalnom standardu i socijalnoj sigurnosti građana. Zastrašujuća je socijalna neosjetljivost vladajućih prema poskupljenjima, ovrhama i siromaštvu naroda. Kako bi ostvarili svoja temeljna socijalna prava koja su u Europskoj Uniji zajamčena (plaća za rad) ljudi su, nažalost, prisiljeni izlaziti na ulice i tamo ih tražiti.

Očito ova Vlada zna puniti državni proračun samo bezobzirnim guranjem ruke u već ionako prazne džepove hrvatskih građana. Draga Vlado, vaš je zadatak da za građane stvarate bolje uvjete života, tu ste obavezu preuzeli, a ne da iznosite negativne statističke podatke, pa niste valjda ured za statistiku.

 

Ekonomske politike Vlade

 

Vlada Zorana Milanovića je dobila mandat izbornog tijela za provođenje strukturnih reformi u javnom i posebno fiskalnom sektoru, s ciljem ubrzavanja oporavka hrvatskog gospodarstva i stvaranja pretpostavki za ekonomski rast i povećavanja zaposlenosti u narednim godinama. Nažalost, prve vladine mjere ne ukazuju na namjere Vlade za provođenje reformi u ovoj godini. Odlaganje reformi i zadržavanje postojećeg modela financiranja javnog sektora, posebno zadržavanje modela deficitarnog financiranja središnje države, ne samo da neće ubrzati oporavak već će produbiti postojeće neravnoteže i hrvatsku ekonomiju odvući prema dugoročnoj stagnaciji.

 

Bleiburg

Uvođenje teme Bleiburga u javnost je podmukli i samo prezira vrijedan spin za skretanje pažnje sa Dalmacija vina, Jadran kamena, OKI-ja, Siska, i sličnih egzistencijalnih i pravih problema.

HSS se protivi ukidanju pokroviteljstva Sabora, i to ne samo iz razloga što je to mjesto početaka stradanja hrvatskog naroda, već i zato što je veći dio domobranskog korpusa pripadao članstvu HSS-a.

Žrtve totalitarnog komunističkog terora nad Hrvatima 1945. god. obilježavaju se u Bleiburgu zato jer je to do nastanka Hrvatske države bilo jedino stratište Hrvata izvan granica Jugoslavije. Što se nas tiče danas bi trebalo taj pijetet žrtvama odavati i u Kočevskom rogu i u Maceljskoj šumi i u Barbarinom rovu i na Jazovki i na još mnogim mjestima po Hrvatskoj – navodi se u priopćenju HSS-a.

Related Post

HSS BPŽ OBAVJEŠTAVA JAVNOST

Autor - 30/01/2014 0
Hrvatska seljačka stranka Brodsko-posavske županije protiv mjera racionalizacije državnih institucija, ustanova i ureda državne uprave Hrvatska seljačka stranka

IZBORI U HSS-u

Autor - 15/03/2016 0
OSIJEK – Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg jučer u poslijepodnevnim satima u Osijeku je održao predstavljanje svog programa…