IMAMO PAPU: Velečasni Perica Matanović i gradonačelnik Vinko Grgić otkrili spomenik sv. Ivanu Pavlu II

7488 0

NOVA GRADIŠKA, 17. svibnja  2017. – Večeras  je  ispred crkve  Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije, nakon svete mise,  na prigodnoj svečanosti  otkriven  i blagoslovljen spomenik  sv. Ivanu Pavlu II.

 Otkrili su ga  su velečasni Perica Matanović i gradonačelnik Vinko Grgić u nazočnosti  brojnih  župljana koji su ispunili  novoizgrađeni plato  ispred  župne crkve.

  Kip je djelo akademskog  Ante Jurkića koji je kazao da je  nastao  zahvaljujući viziji i osjećaju za prostor  gradonačelnika Vinka Grgića.

   -Ideja o postavljanju spomenika velikom čovjeku, svecu katoličke crkve, misionaru koji je Hrvatsku podržavao  kada su je se mnogi odricali  živi već dugo vremena u Novoj Gradiški. Hvala Bogu, došlo je vrijeme i stvoreni su uvjeti da mu tu počast damo – kazao je kipar Ante Jurkić.

  Zadovoljstvo zbog  postavljanja spomenika sv. Ivanu Pavlu II. nije krio velečasni Perica Matanović. Kaže, da kada su mu došli kipar Ante Jurkić  i gradonačelnik Vinko Grgić  s idejom  da žele   postaviti kip Ivana Pavla II.   ispred crkve  nije baš u to  vjerovao.

  -Ali, kako kaže naš Gospodin Isus vjera se  djelima potvrđuje. Uvjerili su nas da su vjerni, da su iskreni i vjerni svojim obećanjima. Još im se jednom zahvaljujem, kazao je velečasni  Perica Matanović  prilikom otkrivanja spomenika.  Na svetoj misi  je  posebno istaknuo  da  od danas, velikog dana za  Novu Gradišku,   ona  više neće biti ista, a niti građani Nove Gradiške.

 -Od sada će papa još više zagovarati građane Nove Gradiške i moliti za sve nas – kazao je velečasni Matanović.

   -Neka nas ovaj kip podsjeti na sve dobro što je papa Ivan pavao II učinio za svijet, za mir u svijetu i za našu domovinu. U ime  Grada Nove Gradiške  moram se zahvaliti našem  župniku  Perici Matanoviću na velikoj podršci  i na svemu što je učinio za nas i za naš grad – kazao je gradonačelnik Vinko Grgić   i  na misi darivao  velečasnom Matanoviću   mali kip  repliku  spomenika  koji od danas   krasi središte Nove Gradiške, a  zbog čijeg su mu postavljanja   čestitali brojni  župljani.

 Na misi je  o životopisu sv. Ivanu Pavlu II, posebno o njegovim posjetima Hrvatskoj i  doprinosu  koji je dao u podršci hrvatskom narodu    govorio  predsjednik Organizacijskog odbora za podizanje spomenika  dr. Zoran Jukić, naglasivši pritom da je  spomenik u Novoj Gradiški  izraz  želje  stanovništva Nove Gradiške i  bivše općine Nova Gradiška.

Related Post