INA zapošljava pripravnike i nagrađuje profesore: Novogradiščanka Dorotea Bigović nagrađena za najinspirativniju nominaciju

1563 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA  GRADIŠKA,  7. rujna 2019. – U Ini su  objedinjena dva važna projekta – prvi radni dan pripravnika u sklopu Growww programa i dodjela priznanja najboljim profesorima iz STEM područja u sklopu projekta NajProfesor/ica. Potpisivanjem ugovora o radu, jednogodišnji pripravnički staž Growww u INA Grupi započela su 24 pripravnika, čime INA potvrđuje svoju titulu vodećeg hrvatskog poslodavca po zapošljavanju mladih visokoobrazovanih kadrova.

Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine zaželio je dobrodošlicu pripravnicima i zahvalio nagrađenim profesorima: „Ponosni smo na uspješnost Growww programa putem kojeg je u INA Grupi u proteklih 10 godina zaposleno gotovo 700 diplomanata. Drago nam je da je program prepoznat među mladima i da su dosadašnji natječaji imali odličan odaziv jer im na taj način imamo priliku pokazati da tržište rada u Hrvatskoj nudi poslove sa stimulativnim primanjima za pripravnike. Profesori često imaju presudan utjecaj na svoje učenike u njihovom odabiru karijera, zato smo ih danas nagradili i podsjetili na to koliko je važan njihov rad u oblikovanju mladih talenata i njihovih profesionalnih usmjerenja.

U sklopu projekta NajProfesor/ica koji se održava osmu godinu zaredom studenti su imali priliku nominirati profesora ili profesoricu iz srednje škole koji su u njima potaknuli želju za učenjem i napredovanjem te usadili ljubav prema prirodnim znanostima u područjima matematike, fizike i kemije, nakon čega su odabrani profesori primili plaketu i novčanu nagradu od 5.000 kn.

NajProfesorom za područje matematike proglašen je Marin Čalo iz III. gimnazije Split, za područje fizike priznanje je dobio Stjepan Sabolek iz Gimnazije Lucijana Vranjanina Zagreb, a za područje kemije nagrađena je Senka Čale iz Medicinske škole Bjelovar. Nagradu za najinspirativniju nominaciju je primila Dorotea Bigović, studentica Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu.

Osmu godinu zaredom Ina provodi natječaj za NajProfesora/icu  iz STEM područja  u koji se mogu uključiti studenti iz STEM područja  i nominirati svog najboljeg profesora iz srednje škole. Profesora Zlatka Matijaševića, koji predaje fiziku u Gimnaziji Nova Gradiška, nominirala je Dorotea Bigović, studentica četvrte godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu  uz podršku 4.a razreda, generacije 2015./2016. godine. Tekst najprofesor  Zlatko Matijašević napisao je  Daniel Milošević, 4 a, sada student četvrte godine psihologije na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.  Od 171 nominacije  ovaj tekst  proglašen je  Najtekstom.  Tekst je pročitala i predstavila Najprofesora Zlatka Matijaševića, koji je nazočio događaju,  Dorotea Bigović 4. 9.  2019. godine u Upravnoj zgradi INE u Zagrebu.

Related Post