Incidenta u Lipiku nije bilo !

946 0

22. ožujak 2012. – Pobjeda Cerničana u Lipiku u

prošlom kolu (3:1) zasjenila su dva događaja koja su dobila dimenzije velikog incidenta, a koji nije postojao. Trener Mladosti Dinko Terzić ističe da povreda vratara Lipika od igrača Mladosti ni u kom slučaju nije bila namjerna, kako se to tumači, jer su oba igrača bila istovremeno u borbi za loptu. Bio je to slučajni kontakt uobičajen u nogometu u ovakvim prilikama. Cerničani žale što je domaći vratar povrijeđen i što Lipik nije imao pričuvnog vratara, pa je na gol morao stati igrač. Naravno, da im je na ovakav način bilo lakše doći do pobjede. Nezgodno je, ističu Cerničani, što su izvjestitelji s te utakmice to popratili kao da se dogodio veliki incident, a neki od njih nisu ni bili na utakmici, pa je ispao „pokvareni telefon“ i domino efektom završio kao „slučaj Lipik“.

 

Što se tiće incidenta među gledateljima, to su bile tek male verbalne čarke skupine navijača, ali bez ikakvih posljedica. Ova dva kluba imaju česte i prijateljske međusobne susrete, a trener Lipika je Dinko Bešlić nekadašnji igrač Cerničana, pa se odnosi ova dva kluba neće narušiti.

 

Što se pak tiče suca, tu Cerničani nemaju komentara. Ljutnja je domaćina vjerojatno zbog neočekivanog poraza i nezavidnog položaja na tablici, a njegov utjecaj na ishod susreta sigurno nije bio toliko bitan, jer je Mladost kvalitetnija momčad. Međutim, ključni je faktor i ogromni hendikep domaćina što nije imao pričuvnog vratara, pa je na vratima bio igrač, što su Cerničani, razumljivo, iskoristili. Cerničani su se okrenuli nedjeljnoj utakmici protiv Naška, gdje se očekuje pobjeda i stabiliziranje momčadi na sadašnjem petom mjestu. Bit će teško jer zbog žutih kartona neće moći nastupiti standardni Dubravac i Lukšić, a Našk ima imperativ pobjede kako bi se spasio iz zone ispadanja. Međutim, Cerničani svakako očekuju pobjedu kako bi nastavili niz nepobjedivosti na svome terenu

Related Post