INDUSTRIJSKO-OBRTNIČKA ŠKOLA

1205 0

NOVA GRADIŠKA, 25. lipnja 2010. – Industrijsko-obrtnička škola nije slučajno bila domaćin radnog sastanka ravnatelja srednjih škola sa državnim tajnikom Želimirom Janjićem jer se razgovaralo i o investicijama u obnovu i izgradnju škola. Državni tajnik došao se uvjeriti kako su utrošena sredstva u obnovu ove škole i podizanje obrazovnog standarda

 učenika i učitelja. 

 Županija iz svojih sredstava ulaže u obrazovanje pa je u Industrijsko-obrtničkoj i u Elektrotehničkoj školi učinjen velik pomak. Industrijsko-obrtnička škola sada je u vrlo lijepim i opremljenim prostorima. Proći po svim praktikumima i radionicama i vidjeti što sve imaju, od CNC stojeva pa na dalje do druge opreme i učila, to je veliko zadovoljstvo. Raduje me što su u ovoj školi sve planove realizirali skupa sa Županijom, a jedan je dio sredstava išao i iz našeg ministarstva. – Ovo je prilika da se zahvalimo čovjeku koji nas prati od kada smo počeli uvoditi nove programe. Gospodin Janjić je tada reako da ukoliko Brodsko-posavska županija bude pratila ovu školu imati ćemo punu podršku ministarstva u razvoju i za nove programe. Sve ovo što se dešavalo u posljednjih šest godina ne bi išlo zahvaljujući jednom čovjeku ili grupi ljudi nego prvenstvenio zahvaljujući sustavu. U ovm slučaju vidimo da sustav funkcionira, od naše lokalne zajednice, Županije i njenih čelnih ljudi, do Ministarstva znanosti obrazovanja i športa, gdje su prepoznali da se isplati ulagati u našu školu.

 Naša škola želi biti otvorena škola i mogu reći da imamo partnerske odnose sa školama iz Berlina u Njemačkoj, Wolsberga u Austriji i Valpalote u Mađarskoj, te svjetski poznatom firmom INA Scheffler iz prijateljskog grada Herzogenauracha. Želimo našoj djeci od 15 do 18 godina omogućiti da vide malo svijeta, da osim znanja i vještina prošire vidike i da se zaposle. Ponosno mogu reći da sam prošli tjedan ispratio prvu grupu završenih učenika da idu raditi u Hotel u Malinskoj na Krku. To je cilj i poslanje naše škole, dati kvalitetu i sposobne mlade ljude koji će se odmah moći uhvatiti u koštac s životom – kazao je prof. Mijo Matošević, ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole.

 U Industrijsko-obrtničkoj školi ostaje nam za urediti školski trg koji ćemo urediti naredne godine. Što se tiče Elektortehničke škole prošle godine smo uložili u obnovu krova i fasade 655.000 kuna.

 

 

Related Post

IOŠ NOVA GRADIŠKA DOBILA DONACIJU EU

Autor - 11/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. listopad 2012. – Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška kao nositelj projekta i Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod (kao projektni…

STRUČNI SKUP UČITELJA

Autor - 28/08/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2013. – Bila je to tema danas održanog okruglog stola održanog u gradskoj OŠ „Mato Lovrak“…

PODRUČNA ŠKOLA ŠTIVICA

Autor - 09/06/2016 0
ŠTIVICA – S lipnjem stižu dani u kojima će škole zatvoriti svoja vrata učenicima, učionice i hodnici utonut će u…