INTERVIEW S MARKOM GAJSKIM, MASTERCHEF NATJECATELJEM – „Ne moram uvijek pobijediti da bi bio pobjednik“

917 0

NOVA GRADIŠKA 31. svibanj 2011. – Napravili smo intervju s Markom Gajskim, Novogradiščaninom i jedinim predstavnikom Slavonije u popularnom reality showu Nove Tv „Masterchef“. Show je namijenjen kuharima amaterima no zbog silnog talenta i velikih kulinarskih sposobnosti pokazanih u dosadašnjem tijeku showa ne može ih se više kategorizirati kao

amatere. Velike izazove koje natjecateljima pripremaju članovi žirija i produkcija većina sudionika Masterchefa riješava s lakoćom. Razlike koje su presudne u ocjenjivanju čine nijanse koje prosječni kušatelji ne bi ni primjetili. Naš sugrađanin Marko Gajski daleko je dogurao no priprema quichea (kiša) je bila ona presudna nijansa koja se manje svidjela žiriju. Što Marko misli o ovom natjecanju te zašto se prijavio na show otkrio je u ovom kratkom interviewu.

 

Zašto si se prijavio na Masterchef?

Prijavio sam se na show iz avanture i zabave. Jako volim kuhati. Kada sam čuo da će se realizirati Masterchef rekao sam – Idem se probati okušati i vidjeti gdje stojim u amaterskom svijetu kuhanja. To mi se činila kao jedna dobra prilika. Fascinirao me oblik radnje showa. Masterchef ima edukativno značenje. Veže ljude koji imaju ljubav prema hrani i daje im novo iskustvo.

 

Kakva si iskustva stekao u showu?

Prije showa bio sam pravi amater. Kada sam ušao jako puno sam naučio od šefova i ostalih kandidata. Predznanja u kuhanju su se pokazala jako malima. U Masterchefu stekao sam neprocjenjivo iskustvo u kuhanju i dobre odnose s ljudima uključenim u projekt.

 

Da li si iskustvo mislio upotrijebiti i poslovno ili samo privatno?

Nisam mislio da ću ikada nastaviti kuhati. Iako je to vrlo težak posao svakim danom showa sve više sam učio. Zainteresiranost je sve više rasla. Ljubav i adrenalin su u showu bili sve veći, kao i zadovoljstvo. Volim kad tanjuru dajem osobnost i karakter. Volim vidjeti zadovoljna lica ljudi koji probaju moja jela. Ovo ljeto idem raditi na Hvar u restoran „Divino“.

Koji ti se od trojice članova žirija najviše svidio?

Tom Gretić je jedan od boljih svjetskih kuhara, što kažu i ostali šefovi. On je velik čovjek i uvijek voli što više prenijeti znanje, pogotovo na mlade, čak i poslije snimanja. Mate, također veliki stručnjak, mlad kuhar. U Hrvatskoj zasigurno jedan od top šefova i njegovo vrijeme tek dolazi.

 

Tko će pobijediti?

Teško je reći. Svih 10 kuhara su izvanredni kuhari amateri. Pobijedit će onaj tko će ostati najkoncentriraniji do kraja. Vještine kod svih su izjednačene. Svaki slijedeći izazov i svaki neinspirativan dan može koštati ispadanja. Nitko si ne može dozvoliti loš dan i psihičke faktore. Svatko ima podjednake šanse. Odlučivat će možda i neki odnosi unutar kuće. Zbog loših iskustava od prije morat će biti oprezni zbog šefova. Presudit će znanje i vještina na kraju.

 

Misliš li da si ispao zbog svog odgovora na kraju?

Moguće da je moj odgovor presudio. Ali svojim odgovorom nisam želio niti pokazao da ne želim ostati u showu. Nego, nisam bio razočaran što izlazim jer bi to značilo da sam razočaran onim što sam radio u showu. Bio sam jako ponosan na sve do tada što se desilo. Ponosno sam izašao i ne moram uvijek pobijediti da bi bio pobijednik.

 

Kada te je kuhanje zainteresiralo?

Ha… Od kada sam izgubio x-icu počeo sam kuhati. Prije jedno dvije godine. Ne privlači me konvencionalan način kuhanja. Zainteresiralo me i zbog raznih kuharskih tv emisija i šouova koji su profesionalno kuhanje približili običnim ljudima.

 

Da li si imao potporu roditelja i kakve su bile reakcije kada si došao kući?

Roditelji su me puno podržavali i jako su ponosni i oduševljeni. Dočekao me euforičan doček kod kuće. Ipak, me neće biti 4 mjeseca zato što idem na raditi na Hvar.

Marko ispred svog obiteljskog ugostiteljskog objekta “Maske”

Related Post

TEHNOPARK NOVA GRADIŠKA

Autor - 31/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 31. svibanj 2012. – Danas je održana završna konferencija projekta „Promicanje razvoja poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i…

U POVODU DANA GRADA

Autor - 15/11/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 15. studeni 2014. – Gradski će vijećnici u povodu Dana grada donijeti odluku kojom se sportski tereni (…