IZBORNA KONVENCIJA SENIORA SDP-a – NISU STARI ZA BORBU ZA DEMOKRACIJU I PRAVEDNO DRUŠTVO

1019 0

Za predsjednika Foruma SDP-a Nova Gradiška izabran je Branko Simić, a za njegovog zamjenika Ljudevit Ferić

NOVA GRADIŠKA, 13. listopada 2010. – Novi predsjednik Socijaldemokratskog Foruma seniora Grada Nova Gradiška je Branko Simić, a dopredsjednik Ljudevit Ferić. Jednoglasno su izabrani

na izbornoj konvenciji održanoj pod predsjedanjem dosadašnjeg predsjednika Ive Varkaševića, a u nazočnosti Hermine Podvorac i Marije Došlić, predsjednica Foruma seniora SDP-a Hrvatske i Brodsko-posavske županije, Franje Kikića, predsjednika GO SDP-a Nova Gradiška, Tihomira Jakovine predsjednika županijske organizacije SDP-a i novogradiškog gradonačelnika Josipa Vukovića.

 

Branko Simić

 

Okupljenim esdepeovcima seniorima govorili su o dosadašnjem radu Foruma seniora i zadacima koje seniori imaju u afirmiranju rada SDP-a i doprinosu koji trebaju dati u što boljem izbornom rezultatu SDP-a na predstojećim parlamentarnim izborima. Seniori će, u suradnji s Forumima mladih i žena, provesti anketu kako bi neposredno kontaktirali s osobama tzv. treće dobi i utvrditi njihove socijalne potrebe, probleme koje im u životu donese male mirovine i potrebe za odgovarajućom zdravstvenom zaštitom.  

Kako je kazao Franjo Kikić, seniori u tome imaju potporu GO SDP-a, a Josip Vuković istaknuo da se u provođenju politike SDP-a ne treba dijeliti na mlade i stare, naglasivši da se zajedno trebaju uključiti u borbu za pravednije društvo. Gradonačelnik je govorio i o socijalnoj osjetljivosti gradske vlasti za socijalno ugrožene umirovljenike i mjesečnim novčanim potporama koje Grad daje umirovljenicima koji imaju mirovinu manju od 1.500 kuna.  

Trebamo ljude koji znaju i hoće. Nije nam svejedno u kakvoj ćemo državi živjeti jer sadašnja vlast vodi u propast. Osnovni posao su nam parlamentarni izbori. Mi smo snaga koja može pokrenuti reforme i cijelu državu. Svi moramo dati maksimum od sebe i polučiti što bolji rezultat na parlamentarnim izborima – kazao je Tihomir Jakovina.  

Forum seniora Gradske organizacije SDP-a Nova Gradiška usvojio je i program rada iz kojeg izdvajamo poticanje na veću skrb za starije osobe, praćenje stanja i promjene u oblasti zdravstvene i socijalne zaštite i prava iz mirovinskog i invalidskog osiguranja. Seniori će organizirati savjetovanja na kojima će se analizirati položaj umirovljenika i tribine o demokraciji kao pobjedničkom procesu u društvu, stanju demokracije i socijaldemokraciji u borbi za pravedno društvo.  

U Gradski odbor Foruma seniora izabrani su Antun Cindrić, Katarina Čanić, Ilija Gubić, Milica Jelančić, Vladimir Blažeković, Zlatko Ljubičić i Ivo Varkašević.  

 

Related Post

IZBORNA KAMPANJA ZA EU PARLAMENT

Autor - 02/05/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 2. svibnja 2014.– Biljana Borzan, Sandra Petrović Jakovina i Karolina Leaković kandidatkinje SDP-a za EU parlament boravile su…

CRVENI RUŽEM DO JEDNAKOSTI

Autor - 07/03/2017 0
Slav.Brod, 07.03.2017.  – Možda zvuči banalno, ali pozivam sve žene da 8. ožujka  u simbol protesta stave crveni ruž koji…