IZBORNA SKUPŠTINA OPĆINSKE ORGANIZACIJE CK DRAGALIĆ: Za predsjednika izabran Zoran Majnarić

3279 0

Istaknuta je velika važnost i uloga koju su članovi Crvenog križa imali u zadovoljavanju potreba socijalno ugroženog dijela stanovništva, posebno starih i nemoćnih kojih je na području općine sve više

 

Autor Franjo Samardžić

DRAGALIĆ, 18. rujna 2020. – Na sinoć održanoj izbornoj skupštini Općinskog odbora crvenog križa općine Dragalić za predsjednika u narednom četverogodišnjem mandatu izabran je Zoran Majnarić.
Prije izbornog dijela na Skupštini je, održanoj pod predsjedanjem Franje Pavlovića, ravnatelja Gradskog društva CK Nova Gradiška, raspravljano o aktivnostima Općinskog odbora u proteklom periodu. Istaknuta je njegova velika važnost i uloga koju su članovi Crvenog križa imali u zadovoljavanju potreba socijalno ugroženog dijela stanovništva, posebno starih i nemoćnih kojih je na području općine sve više. Istaknuta je i dobra suradnja sa Gradskim društvom Crvenog križa Nova Gradiška, Općinom Dragalić i općinskim načelnikom Zvonimirom Karlikom.
Skupština je jednoglasno usvojila izvješće o radu u razdoblju od 2016. do 2020. godine. Aktivnosti su organizirane u suradnju GD CK Nova Gradiška pod vodstvom predsjednika Davorina Bana.
Najviše aktivnosti odnosilo se na podjelu humanitarne pomoći u hrani i higijenskim potrepštinama, a samcima i najugroženijim obiteljima na području općine podijeljene su peći na drva. Obiteljima koje su iskazale potrebu doniran je rabljeni namješta. U podjeli humanitarne pomoći korišteno je općinsko vozilo.
Svake godine članovi Crvenog križa su s učenicima Osnovne škole Dragalić i djece iz Mašića provodili akciju Solidarnost na djelu.
-Želim se zahvaliti svim članovima Odbora na volonterskom radu, općinskom načelniku Zvonimiru Karliku, ravnateljici OŠ Dragalić Branko Francuz, učiteljima i učenicima aktivistima Crvenog križa, a posebno ravnatelju GD CK Nova Gradiška Franji Pavloviću na uspješnoj suradnji i potpori koju su pružli u provedbi aktivnosti pomoći socijalno najugroženijim stanovnicima naše općine – navodi u izvješću Davorin Ban.
Franjo Pavlović je istaknuo veoma dobru suradnju s Općinskim odborom Crvenog križa, Općinom Dragalić i načelnikom. Izrazio je zadovoljstvo što se u aktivnosti Crvenog križa uključuju novi i mladi ljudi, a posebno istaknuo nastavak projekta zapošljavanja teško zapošljivih žena i pomoći starim i nemoćnim osobama. Istaknu kako je program od velike koristi, kako za zaposlene žene i njihove obitelji, tako i za korisnike njihovih usluga i lokalnu zajednicu u cjelini.
Rad Općinskog odbora CK pohvalio je općinski načlenik Zvonimir Karlik, posebno ističući zadovoljstvo što se u rad Crvenog križa uključuju novi, posebno mladi ljudi pa je tako i za novog predsjednika izabran Zoran Majnarić koji je u više mandata i član Općinskog vijeća.
-Nastavlja se dobra suradnja lokalne samouprave s udrugama i institucijama na području općine iz mandata u mandat. Vjerujem da će to tako biti i ubuduće. Dobra je suradnja s GO CK s kojom je u protekle dvije godine realiziran projekt zapošljavanja žena i svaka je skrbila za četiri korisnika. Projekt se produžuje na još 12 mjeseci za stare i nove korisnike. Sve je više staračkih domaćinstava i potreba za ovakvim programima je sve veća iz godine u godinu. Program se pokazao kao dobra stvar kako za zaposlene žene tako i za korisnike u potrebi. Vjerujem da ćemo najmanje 14 , a ako bude u mogućnosti zaposliti i više žena. Veselim se najavama da će se program nastaviti za naredne tri godine.- kazao je načelnik Zvonimir Karlik.

Uz Zorana Majnarića, novog predsjednika i njegovog zamjenika Tomislava Babačeka, novi članovi Općinskog odbora Crvenog križa općine Dragalić su: Snježana Ostojić, Tomislav Štiner, Marina Medunić, Ksenija Rešković, Radmila Zeljko, Davorin Ban, Nedeljka Mihić, Ana Kukić, Marica Ćorković, Marijan Piljuzan i Marija Bilačić.

Novi predsjednik Zoran Majnarić zahvalio se na ukazanom povjerenju uvjeren da će Općinski odbor Crvenog križa opravdati povjerenje građana Općine Dragalić.

Related Post