IZBORNE SKUPŠTINE MLADIH HSS-A U OPRISAVCIMA I GORNJOJ VRBI

519 0

Mladi će samo krojiti svoju budućnost

 

OPRISAVCI – Općinska organizacija mladih HSS-a Oprisavci održala je Izbornu skupštinu na kojoj je izabrano novo vodstvo. Članovi Skupštine za predsjednicu su izabrali Ana Rečić, magistricu ekonomije, za potpredsjednice Ankicu Emanović i Helenu Kovačević, te tajnika Petra Mišanec.

 

Skupštini se ispred domaćina obratio predsjednik općinske organizacije HSS-a Antun Kovačević te zaželio dobrodošlicu gostima, a Skupštini uspješan rad.

 

Svojim dolaskom na Skupštinu OO mladih HSS-a Oprisavci podršku mladima dao je predsjednik Županijske organizacije HSS-a Davor Vlaović i još jednom pokazao kako za mlade ima mjesta u stranačkim strukturama. U svom obraćanju mladima poručio je kako su mladi potrebni HSS-u i kako je uvjeren da će svojim idejama i prijedlozima dati doprinos općinskoj pa i županijskoj organizaciji HSS-a. “Pred nama, su lokalni izbori i mladi će imati priliku da se kandidiraju na listama kako bi ulaskom u općinska, gradska i županijska vijeća mogli aktivno sudjelovati u provođenju programa HSS-a” kazao je Vlaović.

 

Gost Skupštine bio je i predsjednik Županijske Organizacije mladih HSS-a BPŽ Marko Marinović, koji je mladima poručio kako je HSS stranka koja je uvijek bila otvorena za mlade, koji ne smiju dozvoliti da netko drugi upravlja njihovim životima nego da vlastitim snagama utječu na promjene u društvu. Pored predsjednika Marinović, skupštini su prisustvovali potpredsjednica Županijske organizacije mladih Tanja Matijević, članovi OO organizacije mladih Rešetari te članice organizacije žena Hrvatsko srce Oprisavci.

 

Mladima je podršku dala i predsjednica ŽO žena HSS-a Hrvatsko srce Klara Šćuka koja je u svom obraćanju čestitala novom vodstvu na izboru i zaželjela im uspješan rad te je pozvala mlade da i dalje aktivno rade i svojim prijedlozima, sugestijama pa i zahtjevima obogaćuju HSS. Mladima je obećala podršku za sve buduće aktivnosti.

 

Na kraju Skupu se obratila i novoizabrana predsjednica OO mladih HSS-a Oprisavci Ana Rečić, zahvalila se na ukazanom povjerenju, te je istaknula kako se mladi moraju boriti za svoja prava i sami krojiti svoju budućnost. Predsjednica Rečić iznijela je plan rada u narednom razdoblju koji obuhvaća i aktivni rad u lokalnoj zajednici u političkim, društvenim i drugim aktivnostima. (A.Stjepić)

 

HSS u Gornjoj Vrbi korak ispred drugih

 

GORNJA VRBA – Mladi Općinske organizacije HSS-a Gornja Vrba održali Izbornu skupštinu na kojoj je za predsjednika izabran Ivica Matijević, potpredsjednike Pejo Katavić i Matea Tolić, a blagajnica je Karla Zirdum. Mladi će se pridružiti kampanji za Lokalne izbore 2013 pod motom „Korak ispred drugih“. U kampanji će se zalagati za poboljšanje komunikacije i uvođenje informacijskih tehnologija na području Općine Gornja Vrba uspostavom WLAN-a i na taj način osigurati brzi i financijski dostupni Internet mladima, ali i svima kojima je potreban za obavljanje svakodnevnih radnih zadataka.

 

Podršku su i prisutnošću dali mladi iz susjednih općinskih organizacija Oprisavci, Garčin i mladi iz Reštara. Skupu su se obratili potpredsjednica Ana Rečić i predsjednik Županijske organizacije mladih Marko Marinović koji su zaključili kako mladi moraju sudjelovati u radu lokalne zajednice jer samo na taj način mogu ukazati na potrebe i probleme koje imaju , a moguć ih je rješavati na lokalnoj razini.

 

Đuro Štefančić, predsjednik OO HSS-a Gornja Vrba je u svom obraćanju mladima rekao kako će mladi dobit mjesto na listama za izbor članova Općinskog vijeća Gornja Vrba i postati članovi vijeća kako bi dali potrebnu svježinu neophodnu za boljitak Općine koja ne samo da stagnira već uz sve resurse koje posjeduje ide unazad.

 

Predsjednik Županijske organizacije HSS-a Davor Vlaović je pozvao mlade da ostanu u Hrvatskoj, da ostanu u svojoj općini i osnažuju ruralni prostor te zajedno s HSS-om u kojem imaju partnera saveznika i prostor za djelovanje stvaraju uvjete za život dostojan čovjeka u seoskim sredinama. Ruralni, seoski prostor je oduvijek čuvala Hrvatska seljačka stranka , a to nastavlja činiti i danas kada su drugi dopustili i potiču umiranje hrvatskog sela. (K.Šćuka)

Related Post