Izvještajna godišnja skupština DVD-a Bili Brig

2050 0

Autor Višnja Mikić

BILI BRIG – U subotu, 24. veljače, održana je 63. izvještajna godišnja skupština DVD-a Bili Brig. Nakon intoniranja državne i vatrogasne himne, vatrogasci su odali dužno poštovanje poginulim hrvatskim braniteljima te umrlim i poginulim vatrogascima. Posebno su se prisjetili nedavno preminulog dugogodišnjeg člana bilobriškog DVD-a, Josipa Rožića. Predsjednik društva, Antun Novačić i tajnik, Valentino Štivić, pozdravili su sve goste: načelnika općine Nova Kapela Ivana Šmita, predsjednika Vatrogasne zajednice novokapelačke općine Ivana Prpića, zatim predstavnike gostujućih DVD-a: Nova Kapela – Batrina, Magić Mala, Srednji Lipovac, Seoce, Lužani, Štivica i Komarnica, zatim predstavnike Lovačke udruge Babja gora, bilobriške udruge „Dubovac“ i Mjesnog odbora.

Na skupštini je, među ostalim, podneseno izvješće o radu DVD-a u prošloj godini, u kojem je predsjednik, Antun Novačić, naglasio kako društvo ima 10 operativaca liječnički pregledanih, jedanaest izvršnih vatrogasaca, podupirućih 5, veterana 6, a djece od 6 do 12 godina devetero. Istaknut je kontinuirani rad s djecom i mladima, odlazak na kupove i druga natjecanja te dobra postignuća. Spomenuo je sudjelovanje na godišnjim skupštinama i obljetnicama društava s kojima surađuju, zatim veoma dobru suradnju s Vatrogasnom zajednicom općine Nova Kapela i predsjednikom Ivanom Prpićem te načelnikom općine, Šmitom. Kazao je kako se osjeća potreba za novom opremom: vatrogasnom pumpom i manjim vatrogasnim vozilom. Bilobriški vatrogasci sudjelovali su na svečanostima užupi BDM Nova Kapela: straža kod Isusovog groba, proslava sv. Florijana, tijelovska procesija…

U odsutnosti zapovjednika DVD-a, Ivice Smolića, njegovo izvješće je pročitao zamjenik zapovjednika, Vlado Ivanišević. Rekao je, među ostalim, kako DVD Bili Brig nije imalo ni jednog požara u prošloj godini, a bili su na jednoj intervenciji u Staroj Kapeli. Početkom svibnja počeli su pripremati ekipe, posebno djecu, za natjecanja. Sudjelovali su na kupu „Branko Bratek“ Vrbova, zatim na kupu u Zakorenju, pa na kupu „Željko Brkanac“ u Bodovaljcima, „Mirko Podgornjak“ u Magić Maloj, djeca suizvela pokaznu vježbu uz Dan novokapelačke općine. Na svim natjecanjima postizani su uglavnom dobri rezultati.

Vatrogasci su se kao i svake godine uključili u proslavu blagdana Male Gospe na Gospinom polju i u regulaciju prometa od sela do prošteništa, redovito su uređivali spremište, obavljali pregled opreme, čistili okoliš doma, družili se.

Pročitana su i izvješća blagajnika i Nadzornog odbora, a nakon usvajanja svih izvješća, iznesen je plan rada i financijski plan za ovu godinu. U planu rada, među ostalim je školovanje kadrova, natjecanja djece, nabavka opreme, vježbe članova, uključivanje u crkvene svečanosti, registracija kombija, radne akcije na uređenju prostora doma i okoliša itd.

Vatrogascima su uspješan rad i u ovoj godini poželjeli predstavnici DVD-a, koji su došli na skupštinu, a uz nekoliko korisnih informacija i osvrta na rad VZO i DVD-a , uz riječi pozdrava i podrške društvu domaćinu, izrekao je predsjednik VZO Nova Kapela, Ivan Prpić. Skup je pozdravio i načelnik općine Ivan Šmit, a nakon službenog dijela skupštine, vatrogasci su, kao i obično, nastavili druženje u opuštenoj atmosferi.

Related Post

JEDINSTVENA PRIČA 

Autor - 17/03/2022 0
TEKST: Simonida Tarbuk     FOTO: Dorian Pok VELIKA – Jedna od najvećih manifestacija te vrste u Hrvatskoj, jedinstvena priča koja…

Priveden ubojica 64-godišnjaka

Autor - 10/05/2017 0
SLAVONSKI BROD – Operativnim radom policijskih službenika Policijske uprave brodsko-posavske, razriješeno je kazneno djelo ubojstva 64-godišnjaka u Slavonskom Brodu. Policijski…