Petrovoselski voćari i vinogradari podržavaju ideju o udruživanju voćara radi zajedničke ponude proizvoda

1502 0

NOVA GRADIŠKA, 23. veljače 2018. – Petrovoselski voćari i vinogradari podržavaju ideju o udruživanju voćara u brodsko-posavskoj županiji radi zajedničke ponude svojih proizvoda kao dio ugostiteljske i turističke ponude.

Na izvještajno-izbornoj skupštini Udruge vinogradara i voćara „Sveti Vinko“ predsjednik Stjepan Pavlagić je, podnoseći izvješće o radu u protekloj godini, istaknuo dobru suradnju s LAG-om „Zapadna Slavonija“ i pritom podržao inicijativu županijskog pročelnika za poljoprivredu Željka Burazovića da se povežu i udruže proizvođači voća u Brodsko-posavskoj županiji.

Cilj je kaže Pavlagić zajedno nastupiti na tržištu i proizvode, zajedno sa proizvođačima povrća, ponuditi restoranima i hotelima.

-Smatram da takvu ideju treba prihvatiti, a mi kao udruga pomoći ćemo da se ona realizira. Udruženi bi imali lakši pristup tržištu i pozicionirati se na tržištu, mogli bi utjecati na svoje materijalne troškove i koristiti bespovratna sredstva u unapređivanju proizvodnje – kazao je Stjepan Pavlagić.

Ovu ideju trebao bi realizirati uz pomoć LAG-a „Zapadna Slavonija“.

Related Post