POMOĆ POPLAVLJENOM PODRUČJU

968 0

NOVA GRADIŠKA, 8. lipnja 2014. – Gradonačelnik Željko Bigović i zamjenik gradonačelnika Dario Ban ispratili su večeras 36 članova Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ u Cernu gdje će biti smješteni.

Kako kaže Vlado Radošić najmanje sedam dana raditi će na čišćenju i otklanjanju posljedica poplave. Po saznanjima koje imaju ići će raditi u Gunju.

 

Treba istaknuti da se Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ među prvima uključila u prikupljanje, pakovanju i dostavi humanitarne pomoći za stradalo područje. Odlazak „Zebri“ na otklanjanje posljedica poplave rezultat je posjeta gradonačelnika Željka Bigovića, zamjenika gradonačelnika Daria Bana i Antuna Staklarevića na poplavljeno područje i razgovora s županom Vukovarsko-srijemske županije.

-Kazali smo da su ljudi s našeg područja spremni doći i fizički se angažirati na saniranju šteta, čišćenju kuća i okućnica, te drugim poslovima. Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata „Zebre“ je nositelj ove aktivnosti. U većini su to dragovoljci Domovinskog rata, koji će prema potrebi biti raspoređeni na poslove u nekom od sela stradalom u poplavi.

Izuzetno sam zadovoljan odazivom građana i udruga u prikupljanju pomoći za područje stradalo u poplavi. Udruge, prije svega udruge proistekle iz Domovinskog rata, ali građani pojedinačno su se uključili u prikupljanje pomoći. Prikupljeno je dosta financijskih sredstava i materijalnih dobara koja su odmah upućeni na prioritetna područja – kazao je gradonačelnik Bigović.

Related Post

DVD ŠTIVICA

Autor - 11/02/2013 0
U petak, 8. veljače, u Štivici je održana jubilarna, 80. izborna godišnja skupština DVD-a. Svake godine skupština u ovom selu…