JADRANKA KOSOR DANAS U OKUČANIMA – Država će dati 3 hektara zemljišta za poduzetničku zonu i zapošljavanje

838 0

OKUČANI, 30. travanj 2011. – Predsjednica Vlade Jadranka Kosor iskoristila je dolazak u Okučane u povodu obilježavanja 16. obljetnice Vojno-redarstvene akcije „Bljesak“ i za radni sastanak s općinskim rukovodstvom Okučana koje je predvodio načelnik Aca Vidaković, županom i predsjednikom županijske Skupštine, Danijelom Marušićem i Zdravkom

Sočkovićem, te HDZ-ovim saborskim zastupnicima. Nazočni su bili i ministri gospodarstva i obrane Đuro Popijač i Davor Božinović. Iza zatvorenih vrata za novinare razgovaralo se komunalnom i gospodarskom razvoju općine i naporima koji se ulažu u unapređenju ukupnog života stanovništva koje u najvećem dijelu živi od socijalne skrbi i kojemu je, ponajprije mladima, neophodno zaposlenje. Razgovaralo se i o vojnom programu Đure Đakovića. Evo izjava.

– Imali smo jako dobar i konstruktivan sastanak i razgovarali o tome što se trenutno u Okučanima radi vezano za projekt kanalizacije i projekt izgradnje športske dvorane koja će biti gotova ove godine. Međutim, ono što mi se čini važnim, razgovarali smo o industrijskoj zoni i prijedlogu načelnika da darujemo 3 hektara zemlje u vlasništvu države kako bi se ta zona mogla proširiti. Vjerujem da ćemo to slijedećih dana uspjeti. Razgovarali smo i o nekim drugim infrastrukturnim projektima u kojima može i hoće sudjelovati Vlada RH najviše u cilju otvaranja novih radnih mjesta. Čula sam i o uspješnom provođenju skrbi za starije osobe. To je projekt pokrenut prošlih godina i daje rezultate o skrbi i brizi za starije i nemoćne osobe kojih u ovom kraju ima dosta. Razgovarali smo i o novim projektima u budućnosti, o kojima sada ne bi govorila, a nismo mogli zaobići ni projekte vezane za rad Đure Đakovića na vojnom programu – kazala je predsjednica Jadranka Kosor.

– Općina Okučani je najveće gradilište u Brodsko-posavskoj županiji. Trenutno radimo velike infrastrukturne projekte, kanalizacijsku mrežu i vodovod, nismo zaboravili društvene, kulturne i školske objekte. U izgradnji je športska dvorana , obnovili smo naše mjesne domove i općinsku zgradu. Imamo podršku od Vlade RH i resornih ministarstava. Prije 5 godina na području općine Okučani imali smo 500 zahtjeva za povrat imovine i rješavanje stanarskih prava. Vlada RH je puno uložila da bi se stambeno zbrinuli ljudi koji danas ovdje žive. To su ogromna sredstva. Drugi korak nam je bila izrada potrebne dokumentacije i projekata za Poduzetničku zonu da bi došli do radnih mjesta. Mijenjali smo zbog toga prostorni plan i država će na darovati 3 hektara zemljišta. Nadam se da ćemo za dvije godine biti jedno malo mjesto koje će biti od velikog značaja za ovaj kraj – kazao je Aca Vidaković.

 

Related Post