Javna projekcija kratkih filmova u sklopu završnih aktivnosti projekta “Moć umjetnosti”

1619 0

NOVA GRADIŠKA – Održana je 24. lipnja na “Ljetnoj pozornici”, a u sklopu provedbe aktivnosti razmjene mladih unutar Erasmus+ projekta „Moć umjetnosti“. Kratke filmove su kreirali sudionici projekta, a obradili su teme kao što su sloboda, jednakost, kultura nasilja, kultura mira,… Projekt je odobren na natječaju Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

-Na radionicama koje smo organizirali mladi su osmišljavali, režirali i snimali kratke filmove s različitim temama: strah i nerazumijevanje; ideologija; kultura nasilja; tolerancija; kultura mira; sloboda; jednakost – rekla nam je, među ostalim Nikolina Jureković, voditeljica projekta. Sve ono što su radili proteklih dana na radionicama, mladi iz Hrvatske, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Turske prikazali su filmovi.

-Projekt je prošao savršeno. U subotu smo u Starcima održali tzv. srednjoročnu evaluaciju, komentari su bili izvrsni. Bilo je mladih koji su nam rekli da su čak dvojili doći ili ne. Sada im je, kako su rekli, drago što su došli jer su stekli divne prijatelje i oslobodili se predrasuda i stereotipa o drugim nacijama. Uživali su u procesu učenja, osmišljavanja, snimanja i režiranja videa. Ukupno imamo šest videa, tako da smo nadmašili projektni plan. Snimljeno je njih sedam, ali jedan će biti prikazan isključivo online. Projekt će imati svoju facebook stranicu na kojoj će biti objavljeni svi video uradci na svim jezicima na kojima će biti objašnjeno što smo sve radili i zašto. Projekt je obuhvatio 30 mladih iz spomenutih zemalja, ali smo mi uključili još dvoje mladih volontera iz Nove Gradiške-istaknula je također u razgovoru Nikolina Jureković.

Zahvalila je na iznimnoj potpori Gradu Nova Gradiška, Ljiljani Šoch i Caffe baru „Carpe diem“, Gradskoj glazbi, svim volonterima i medijima koji su pomogli i promovirali njihov rad.

Projekt “Moć umjetnosti” završava 26. lipnja, a već 27. lipnja kreću u realizaciju slijedećega “Job club- Centar jednakih mogućnosti”, kojega su nedavno predstavili na uvodnoj konferenciji i za kojega se, kako je naglasila Nikolina Jureković mladi još uvijek mogu prijaviti. Detalje mogu potražiti na web stranici Udruge gluhih i nagluhih Nova Gradiška www.ugng.eu

 

Related Post

DIGITALNA POLJOPRIVREDA

Autor - 07/11/2020 0
POŽEGA – U četvrtak, uoči blagdana sv. Martina, Veleučilište u Požegi u suradnji s novogradiškom tvrtkom Alten organiziralo je edukativnu…