JAVNI POZIV MLADIMA: Općina Vrbje za poticanje rješavanja stambenog pitanja osigurala 450.000 kuna

314 0

Ukupan iznos osiguran za provedbu Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja  za ovu godinu iznosi 450.000  kuna, a  maksimalan iznos  po pojedinom korisniku iznosi 30.000 kuna 

 

VRBJE – Općinsko vijeće Općine Vrbje raspisalo je Javni poziv u sklopu „Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja“ usmjeren mladim osobama.

Cilj ovog Programa je poticanje povratka, ostanka i naseljavanja stanovništva na područje općine Vrbje, a sve u svrhu demografske revitalizacije koji će se ostvariti kroz provedbu dvije mjere: Financijska pomoć za kupnju građevinskog zemljišta ili stambenog objekta na području općine Vrbje i financijska pomoć za gradnju obiteljske kuće (stambeni objekt).

Detaljni uvjeti prijave na poziv, kao i potrebna dokumentacija dostupni su u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vrbje, te na internetskoj poveznici Javni poziv.

U ovim izazovnim vremenima Općina se trudipovećati kvalitetu života svojih stanovnika i osigurati visoku razinu pružanja socijalnih usluga i transfera, od podizanja iznosa za sufinanciranje smještaja djece u dječji vrtić preko povećanja jednokratnih naknada za novorođenu djecu, do nabave udžbenika za školsku djecu itd. Provedba Programa mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja za mlade je jasan pokazatelj programskog okvira vodstva Općine, koje iz godine u godinu provođenjem različitih modela socijalnih politika, djeluje u smjeru demografske revitalizacije ruralnih područja i predstavlja još jedan vrijedan potez u smjeru brige lokalne samouprave za svoje stanovništvo.

Ovim programom Općina Vrbje djeluje u skladu s pozitivnim trendovima na području javnih politika za mlade temeljenih na relevantnim istraživanjima koja su upravo isticala rješavanje stambenog pitanja kao jedno od većih teškoća s kojima se mlade obitelji suočavaju. Program se temelji i na najrecentijem ispitivanju potreba mladih s područja općine provedenom u sklopu izrade Akcijskog plana za mlade Općine Vrbje. (Općina Vrbje)

Related Post

DAN BIJELOG ŠTAPA

Autor - 16/10/2012 0
SLAVONSKI BROD, 15. listopada 2012. – Obilježavajući Dan bijelog štapa prilika je ukazati na potrebe i probleme slijepih i slabovidnih…