JAVNI RADOVI

1151 0

NOVA GRADIŠKA, 20 travanj 2012. – I u ovoj godini značajan dio radova iz djelokruga Komunalnog poduzeća Slavča obnavljati će radnici koji su posao dobili po programu provođenja mjera za poticanje zapošljavanja putem

Nacionalnog plana za poticanje zapošljavanja u 2012. godini Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Slavča je po programu javnih radova zaposlila 60 radnika na rok od tri i četiri mjeseca.

 

Kako doznajemo od Zlatka Zebića, tajnika u Gradu Nova Gradiška, na području grada posao je u javnim radovima, uz 60 radnika koje je zaposlila Slavča, dobilo 14 radnika u Gradskom društvu Crvenog križa i tri u Dječjem vrtiću. Raditi će na skrbi o starijim i nemoćnim osobama i brizi o djeci.

 

Ukupno 77 radnika dobilo je posao i koliko-toliko će bar privremeno, radeći društveno koristan rad u zajednici, popraviti svoj materijalni položaj. Dobivati će minimalnu plaću. U programima javnih radova zaposlene su dugotrajno nezaposlene osobe, te osobe koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Related Post

ZELENA ČISTKA

Autor - 27/04/2014 0
NOVA GRADIŠKA, 26. travnja 2014. – I ove godine grad Nova Gradiška pridružio se 26. travnja nacionalnoj i svjetskoj akciji…

NAPOKON SE KREĆE

Autor - 26/09/2013 0
Riječ je o projektu ukupne vrijednosti od 120 milijuna kuna koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz…