NOVOGRADIŠKI GODIŠNJAK PREDSTAVLJA

722 0

Od kako je osnovan 1999. godine, Oldtimer klub „Classic 99“, iz godine u godinu postaje sve značajniji čimbenik društvenog života i događanja vezanih za stara motorna vozila i bicikle.

U posljednjih nekoliko godina budi pozornost prikupljanjem tehnike i predmeta koje je „pregazilo“ vrijeme i idejom za osnivanje Muzeja tehničke kulture.

Kao prethodne, i 2014. godina je za pedesetak aktivnih članova bila u znaku održavanja međunarodnih oldtimer susreta i izložbi starih automobila i motocikla.

Na zadovoljstvo Novogradiščana organizirali su ih u svom gradu, ali i bili sudionici oldtimer susreta u drugim mjestima. Bila je to prilika da pokažu preko 150 vozila, među kojima su najstariji Pontiac iz 1930. godine i Buic Sport coupe iz 1941. godine, te motocikli Zundapp 800 iz 1938. i DKW-i iz 1939. godine. Pozornost privlače i ostali stari ljepotani: Opeli, Mercedesi, Fiati, Chevroleti, Pontiaci, Rolls-Royci, Cadillaci, Volkswageni i Zastave. Tu su i motocikli: BMW-i, Puchovi, NSU-i, DKW-i. Zundappi i Tomosi.

Stari bicikli s kojima se na biciklijadama provezu gradskim ulicama također su ponos članova novogradiškog Oldtimer kluba.

Izložbe stare tehnike postale su tradicionalne. Članovi Oldtimer kluba predvođeni Krešimirom Kneževićem i ove su godine ulagali velik napor kako bi se u gradu pronašao prikladan prostor za Muzej tehničke kulture.

Na godišnjoj Skupštini, održanoj u ožujku, rad u 2013. godini ocijenjen je uspješnim.

Naglašeno je da je to bila godina s najviše aktivnosti.

Skupština je bila i prilika da se nagrade članovi kluba koji su u prošloj godini nabavili ili pokazali svoja nova-stara vozila. Pokale su dobili: dr. Ivan Bagarić (Pontiac iz 1930. godine), Dominik Prpić (motocikl DKW-e iz 1939. ), Vlado Blažetić (citroen Dijana), Dragan Šorak (VW-T2 – kombi), Goran Šotola (Mercedes repaš) i Dejan Ivanković (Zastava 750-fićo).

Related Post

VINCETOVO U MALOJ

Autor - 23/01/2013 0
NOVA GRADIŠKA, 23. siječnja 2013. – Mokro od kiše osvanulo je siječanjsko jutro u usnulim malčanskim vinogradima. Oko podne je…