KOME TREBA ODBOR ZA OBILJEŽAVANJE OBLJETNICA DOMOVINSKOG RATA?

1345 0

NOVA GRADIŠKA, 27. kolovoza 2014. – Kome treba Odbor za obilježavanje obljetnica iz Domovinskog rata pitanje je koje se postavlja gotovo nakon svake njegove sjednice. Jučer ga je postavio i pukovnik Mato Modrić,

predsjednik Udruge branitelja domovinskog rata 121. brigade/pukovnije Nova Gradiška, ne na sjednici odbora već sastanku predstavnika udruga s gradonačelnikom Željkom Bigovićem, i zamjenicom gradonačelnika mr. Ljiljanom Lukačević.

I na sjednici Odbora održanoj jučer ponovila se stara slika. Od 55 pozvanih članova došlo ih je nekoliko pa se, kako kaže gradonačelnik Željko Bigović, koji je bio nazočan, na sjednici nisu mogle donositi nikakve odluke.

Na problem nedolaska članova odbora na sjednice duže vrijeme upozorava njegov predsjednik Adam Tomičić. Budući da je jučer gradonačelnik imao sastanak i s predsjednicima novogradiških udruga proisteklih iz Domovinskog rata zamolio ga je da im kaže da se odazivaju na sjednice odbora.

-Da sam i mogao ne bi došao jer taj Odbor ne uvažavam. Sastanu se tri čovjeka i kažu „mi smo donijeli odluku“. Ima tamo i onih za koje ne znam koga predstavljaju. Udruga 121. brigade na to ne pristaje. Ima nas 350, imamo program i projekte koje realiziramo s drugim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Obilježavamo nacionalnu, vojnu i ratnu povijest – kazao je pukovnik Modrić.

Related Post