KONCERT

1811 0

U ponedjeljak, 14.listopada 2013. novogradiška publika imala je priliku lijepom glazbom osvježiti sumornu jesenju večer. Za to su se svojim zalaganjem i željom da u Novoj Gradiški, koja je oduvijek bila grad glazbe, kulture, umjetnosti

i lijepe riječi, pobrinuli Učilište Relković uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH organizacijom koncerta mladih talentiranih glazbenika SRĐANA ČALDAROVIĆA, pijaniste i MONIKE CEROVČEC, sopranistice.

 

U prvom dijelu programa dominirali su zvuci klavira iz pera hrvatskih skladatelja: Prvi stavak Sonate Josipa Stolcera Slavenskog svojom tugom gotovo se stopio sa pospanim jesenjim raspoloženjem. Zvuci su postepeno postajali veseliji skladbama Božidara Kunca, Brune Bjelinskog i Frane Paraća.

U drugom dijelu programa zvucima klavira pridružio se topli baršunasti glas sopranistice Monike Cerovčec. Kvaliteta mlade glazbenice došla je do izražaja kroz skladbe Samuela Barbera, Geralda Finza, Blagoja Berse i Rogera Quiltera. Dinamična razlika i senzibilitet izvedbe skladbi pokazuju koliko glazbenica Cerovčec „živi“ glazbu, a publiku dovodi u gotovo isto emocionalno stanje.

 

A za kraj, ostavila je hranu za srce i dušu, poznatu arijiu O MIO BABINO CARO i zaigrala srca publike koja je sa smješkom na usnama napustila dvoranu.

 

Medijski pokrovitelji ove lijepo ugođene glazbene večeri bili su novogradiški Internet portali a sponzor Cvjećarnica Mimoza.

Velika je šteta da je u ovom iznimnom glazbenom događaju koji je bio dar organizatora Novoj Gradiški, građanima, novogradiškim glazbenicima, polaznicima glazbene škole i njihovim roditeljima, srednjošklcima, brojnim učiteljima glazbene kulture na našem području, pjevačkim skupinama….uživala zaista malobrojna publika u Dvorani Relković.

 

Autor POUMAR,

Vanja Markesina, prof.

Related Post

HPS „SLAVČA“

Autor - 17/06/2013 0
U susret Danu državnost RH, HPS „Slavča“ Nova Gradiška u subotu 15.lipnja 2013. podarila je svojim sugrađanima još jednu lijepu…

PJESMOM I PLESOM ZA MATEA

Autor - 21/02/2011 0
poumar U organizaciji novogradiške Udruge čuvara pučke kulturne baštine “Tkanica” Nova Gradiška, i suorganizaciji Učilišta Relković u petak 18.veljače u…