LJETNO RAČUNANJE VREMENA

987 0

NOVA GRADIŠKA, 29. ožujka 2014. – Sutra 30. ožujka (nedjelja) u 2 sata počinje ljetno računanje vremena. Sat se pomiče jedan sat unaprijed, to jest vrijeme u 2 sata računa se kao 3 sata.

 

Policijska uprava brodsko-posavska upozorava vozače da shodno tome prestaje obveza vožnje s upaljenim svjetlima danju. Tijekom ljetnog računanja vremena na motornim vozilima danju ne moraju biti upaljena dnevna ili kratka svjetla.

 

Izuzetak su mopedi i motocikli na kojima prilikom vožnje tijekom cijele godine moraju biti upaljena kratka svjetla. Za nepoštivanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predviđene su novčane kazne u iznosu od 300 kuna.

 

Dolaskom ljepšeg vremena, veće je sudjelovanje, mopedista i motociklista u prometu na cestama. Policija podsjeća, upravo ovu kategoriju sudionika u prometu na obvezu poštivanja prometnih propisa te na obvezu nošenja propisane homologirane i uredno pričvršćene zaštitne kacige. Ljetno računanje vremena u 2014. godini završava 26. listopada u 3 sata, tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata računa kao 2 sata.

Related Post

OPĆA BOLNICA

Autor - 10/05/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 10. svibanj 2012. – Neslužbeno smo danas doznali da je ministar zdravstva dr. Rajko Ostojić smijenio ravnatelja novogradiške…