Lokalni derbi Graničaru

1437 0

23. listopada 2011. – Lokalni derbi Prve županijske nogometne

lige je odigran. Favorit je pobijedio i zadržao prvo mjesto na prvenstvenoj tablici. Sloga – Graničar 1:3 (0:0). Pravo jesensko vrijeme, izmaglica, klizav teren, mokra lopta i dosta gledatelja, dobrim dijelom iz Laza, te ambijent derbija sa dosta dobre, zanimljive i uglavnom kvalitetne igre. Prvo poluvrijeme bez pogodaka i pored nekoliko izrazitih prilika s obje strane. Međutim, to je bila uvertira za nastavak kada su pala čak četiri pogotka. Bila je to karakteristika tog susreta koji je pobuđivao pozornost oba suparnika prije utakmice. Nogometaši Graničara imali su točno utvrđen cilj:pobijediti i zadržati prvo mjesto na tablici u čemu su uspjeli. Nasuprot, nogometaši Sloge, znajući snagu suparnika nastojali su ostati nepobijeđeni jer im je uspjeh protiv vodeće momčadi lige bitan, a i radi lokalnog rivaiteta.

Međutim, nisu uspjeli. U tome su, istina, tek djelomično uspjeli, ali samo u prvom poluvremenu. Neodlučan rezultat je i bio najrealniji ishod u prvih 45 minuta. Međutim, u drugom poluvremenu Graničar je zaigrao daleko agresivnije, orjentirao je napadačke akcije u valovima, solidno koristio bočne prodore i ugrožavao gol Sloge ubačajima u kazneni i vratarev prostor. Dok je obrana domaćina u prvom dijelu uspjevala neutralizirati takve pokušaje u nastavku je u fazi nesnalaženja u dva maha pogriješila i bila kažnjena. I to u dvije minute s dva pogotka. Akcije su bile naočigled obične, kao desetak puta prije tijekom utakmice. Međutim, nije bilo energičnosti u užoj obrani Sloge da se izbace ubačene lopte pa je samo desetak minuta nastavka iskusni i lukavi Marko Družić ubacio loptu u Sloginu mrežu za vodstvo i slavlje nogometaša Graničara od 1:0. Opomena očito nije bila dovoljna igračima Sloge pa su samo dvije minute kasnije gotovo na identičan način iz nešto drugačije pozicije nogometaši Graničara poveli i sa 2:0. Ovaj puta sretni strijelac bio Matej Arić. Nakon toga Sloga pojačava napade, niže uspješne napadačke akcije, ali nema realizacije. Bacajući sve u napad stvaraju povoljne prilike za opasne protunapade gostima koji jednu takvu situaciju i koriste kada kapetan Graničara Marijan Mihaljević efektno poentira za velikih i već se tada vidjelo nedostižnih 3:0. Ipak, Novogradiščani su smogli snage postići počasni pogodak 5 minuta kasnije kada je Vladimir Petrović, koji je ušao u nastavku, smanjio na konačnih 1:3. Sve u svemu, jedna obostrano dobra, borbena i zanimljiva igra, utakmica sa dosta dobrog nogometa gdje je pobijedila iskusnija i efikasnija momčad, koja je u terenski ravnopravnoj igri imala element više, a to je efikasnost, koja je, uostalom, i odlučujući faktor u svim utakmicama, pa je tako bilo i u lokalnom derbiju u Novoj Gradiški.

 

Na slici: trenutak kada je Vladimir Petrović postigao počasni pogodak za Slogu i tako smanjio velikih 3:0 Graničara na konačnih 1:3 Sloge.

Related Post