MALOLJETNIKE ULOVILI U KRAĐI, ODUZELI MARIHUANU, PRIVELI PIJANOG NASILNIKA

921 0

NOVA GRADIŠKA, 13. Prosinac 2010. – Djelatnici Policijske

uprave brodsko-posavske imali su proteklog vikenda dosta posla. U nedjelju oko 3,05 sati u Slavonskom Brodu, Horvatova ulica, policijski službenici su na mjestu počinjenja kaznenog djela zatekli dvojicu 17-godišnjaka. Nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje uz nazočnost roditelja. Pritom je utvrđeno da je jedan 17-godišnjak rukom razbio staklo na kiosk-trgovini. Nakon toga je iz unutrašnjosti otuđio tri plišane igračke, vrijednosti oko 300 kuna. Policija protiv 17-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brod zbog osnovane sumnje u kazneno djelo teške krađe.

 

Pronašli marihuanu

 

Policijski službenici su u petak oko 22.20 sati, u Slavonskom Brodu unutar ugostiteljskog objekta u Kumičićevoj ulici sukladno zakonskim odredbama, od 19-godišnjaka iz Slavonskog Broda izuzeli 1,1 gram marihuane. Droga će biti proslijeđena u Centar za kriminalističko vještačenje u Zagreb. Protiv 19-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u kazneno djelo iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. U subotu oko 22.20 sati pri pojačanim nadzorima ugostiteljskih objekata u Okučanima, policijski službenici su od 34-godišnjaka sa područja Pule, izuzeli 1 gram droge amfetamin (Speed). Protiv njega slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela iz kriminaliteta zlouporabe opojnih droga. Oko 23.45 sati, također unutar ugostiteljskog objekta u Okučanima, policijski službenici su kod 40-godišnjakinje sa područja općine Novska, izuzeli nekoliko tableta za koje nije imala liječničku dokumentaciju. Ove tablete sadrže opojnu tvar i nalaze se na popisu opojnih droga. Policija protiv 40-godišnjakinje podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu u Novoj Gradiški zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga. Danas je provedena prekršajna obrada nad 22-godišnjakom, koji je u Velikoj Kopanici unutar ugostiteljskog objekta, u nedjelju oko 21.20 remetio javni red i mir. On je u vidno alkoholiziranom stanju vikao na zaposlenicu, vrijeđajući ju, jer mu nije dala alkoholno piće. Sa šanka je srušio čašu i bocu koje su se razbile, nakon čega je uz viku i galamu izašao iz ugostiteljskog objekta. Ubrzo su ga zatekli policajci, na čije zapovijedi i upozorenja se oglušio i htio pobjeći, no u tome je spriječen, uhićen i doveden u službene prostorije na otriježnjenje. Prilikom pregleda, kod njega je pronađeno i izuzeto 15 komada tableta koje se nalaze na popisu opojnih droga za koje ne posjeduje liječničku dokumentaciju. U suradnji sa općinskim državnim odvjetništvom policija protiv 22-godišnjaka podnosi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 

Pijančevanje

 

U petak oko 13 sati u suradnji sa prosvjetnim djelatnicima srednje škole u Novoj Gradiški, policijski službenici su u dvorištu iza zgrade škole (Gimnazija), zatekli četvoricu mladića (trojicu 19-godišnjaka i jednog 18-godišnjaka) kako piju alkoholna pića (pivo i viski). Utvrđeno je da oni nisu učenici ove škole. Pijući alkoholna pića na javnom mjestu prekršili su odredbe članka 20 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te im je policija izdala pisano upozorenje.

Related Post