MEĐUNARODNI DAN PISMENOSTI – ABECEDA LIJEPIH HRVATSKIH RIJEČI

1794 0

NOVA GRADIŠKA, 8. rujan 2011. – Međunarodni dan pismenosti, koji se od 1966. godine obilježava i slavi 8. rujna u cijelom svijetu, ove godine ima temu Pismenost za mir. Time se želi naglasiti važnost pismenosti kao jednog od osnovnih ljudskih prava kolje je ujedno i preduvjet za mir budući zalazi u kulturne, socijalne, političke i ekonomske sfere.

 

Međunarodni dan pismenosti obilježen je danas i na Dječjem odjelu Gradske knjižnice. Učenici 3. a razreda Osnovne škole „Mato Lovrak“ predvođeni učiteljicom Irenom Bartić, utvrđivali su temeljna znanja o hrvatskom jeziku. U radionici po nazivom Abeceda lijepih hrvatskih riječi upoznali su se s njegovim osobitostima i ljepoti.

Svake se godine 8. rujna na lokalnoj i nacionalnoj razini širom svijeta organiziraju se događanja koja prepoznaju i ističu važnost pismenosti za pojedince, obitelji i zajednice. Ove godine uključila se i Gradska knjižnica Nova Gradiška.

Related Post

LJETO U KNJIŽNICI

Autor - 17/08/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 17. kolovoz 2012. – Da djelatnicima Gradske knjižnice ne nedostaje ideja i tema zanimljivih za naše male sugrađane…