MEĐUNARODNA SURADNJA OŠ „ANTE STARČEVIĆ“

802 0

REŠETARI, 27. travanj 2016. – Od nedjelje gosti osnovaca iz OŠ „Ante Starčević“ su učenici i nastavnici iz Osnovne škole Sv. Kiril i Metodi iz grada Kardzhali iz Bugarske. Posjet traje do srijede, a u delegaciji je 13 učenika i 5 profesora.

Ove dvije škole povezao je međunarodni projekt Akademije srednjoeuropskih škola (ACES) na temu „Međugeneracijska solidarnost“, a osnovci iz Rešetara već su boravili u Bugarskoj.

 

Osim rada na projektu u suradnji s Udrugom umirovljenika, za goste iz Bugarske organizirane su brojen aktivnosti kojima je bio za cilj da bolje upoznaju Rešetare, Brodsko-posavsku županiju i Novu Gradišku. Posjetili su Slavonski Brod gdje ih je primio župan Danijel Marušić, a u Rešetarima ih je primio općinski načelnik Zlatko Aga. U Rešetarima su razgledali izložbu slika i Galeriju Petrović“, vrtić i župnu crkvu Krista Kralja. Posjetili su Novu Gradišku i njenu Turističku zajednicu, a u Cerniku franjevački samostan.

 

Danas je bio projektni dan i rad po radionicama na temu „Međugeneracijska solidarnost“, organizirane su tradicijske dječje igre, a gosti iz Bugarske su imali priliku voziti se kočijom kroz Rešetare.

 

Večeras će se održati svečani program za Dan škole i završna svečanost ACES-ova projekta.

 

Rešetarački osnovci sutra će ispred škole ispratiti svoje goste.

Related Post