MEĐUNARODNI DAN SOCIJALNIH RADNIKA – STRUKA KOJA RJEŠAVA NAJOSJETLJIVIJE PROBLEME DRUŠTVA

974 0

NOVA GRADIŠKA, 15 ožujak 2011. – U Centru za socijalnu skrb danas je tradicionalno obilježen Međunarodni dan socijalnih radnika. Uz djelatnike Centra okupili su se suradnici i predstavnici ustanova ustanove s kojima se tijekom godine surađuje i rješava socijalna problematika na našem, području. Bili su tu i bivši djelatnici, sada umirovljenici, koji su

u proteklom razdoblju afirmirali rad Centra za socijalnu skrb. Udruga socijalnih radnika Grada Nova Gradiška član je Hrvatske udruge socijalnih radnika koja je članica Međunarodne udruge socijalnih radnika.

 

– Obilježavamo Međunarodni dan socijalnih radnika tzv. Dam otvorenih vrata kada okupljamo naše djelatnike i suradnike, a pozivmo i ostale građane da dobiju informacije o našem radu i odgovore na pitanja koja ih zanimaju. Prilika je to da naš rad propagiramo i damo afirmaciju ovoj struci, ne samo socijalnim radnicima već i drugim strukama koji rade u ovoj prodesiji, a to su pravnici, psiholozi, defektolozi, socijalni i pedagozi. Tu su i naši vanjski suradnici kojih imamo jako puno, a angažirani su na našim poslovima. Podsjeti ću na udomiteljstvo koje je na našem području afirmirano već godinama i na naše udomitelje kao naše vanjske suradnike – kaže ravnatelj Centra Branko Medunić.

Socijalni rad nije samo rad Centra to je u budućnostri rad i suradnja sa svim ustanovama i organizacijama i jedinicama loklane samouporave, nevladinim udrugama i organizacijama na našem terenu. To su resursi koje, zajedničkim radom i angažiranjem socijalnih radnika treba, iskoristiti na rješavanju, nažalost, brojnih problema naših korisnika – dodao je Branko Medunić.

 

Međunarodni dan socijalnih radnika odvijao se ove godine pod motom „Glas socijalnog rada kao odgovor na globalnu krizu: Zajedno razvijamo plan“.

 

Udruga socijalnih radnika Nova Gradiška, na čelu sa predsjednicom Ivanom Rugle, danas je organizirala humanitarnu akciju pod nazivom „Za udomljenu djecu“.

Tim zadužen za poslove udomiteljstva, zajedno s djecom smještenom u udomiteljske obitelji, izradio je prigodne poklobne koje su u ovoj humanitarnij akciji, na središnjem gradskom trgu naši sugrađani mogli dobiti dobrovoljni prilog. Ostvaren prihod iskoristit će se za aktinosti s udomljenom djecom i putovanje, vjerojatno u Zagreb. Organizatorice ove humanitarne akcije zahvaljuju se svima koji su kupili neki od poklončića i pomogli ovu hvale vrijednu akciju.

  

Related Post

DJEČJI TJEDAN

Autor - 11/10/2012 0
NOVA GRADIŠKA, 11. listopad 2012. – Kontakt policajci Policijske postaje Nova Gradiška Tomislav Maraković i Ivan Dakić su u sklopu…