MINISTRI JAKOVINA I MORNAR POSJETILI OPĆINU REŠETARI

761 0

REŠETARI, 6. veljače 2015. – Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar danas su posjetiti općinu Rešetare. U Adžamovcima su sudjelovati na potpisivanju Povelje za izgradnju

sportske dvorane OŠ „Vladimir Nazor“. Ministar Mornar razgovarao je s ravnateljima osnovnih škola s novogradiškog područja o reformama u školstvu.

Dočekali su ih općinski načelnik Zlatko Aga i predsjednik Općinskog Vijeća Hrvoje Moćan, Marija Petričević i Tihomir Batalo, ravnatelji OŠ „Vladimir Nazor“ i „Ante Starčević “, župan Danijel Marušić sa zamjenicima Dunjom Magaš i Davorom Vlaovićem te Novogradiški gradonačelnik Željko Bigović.

Sa dobrim željama dočekali su ih učenici i djelatnici škole, Željko Kočijašević i Igor Jurišić, načelnici općina Staro Petrovo Selo i Vrbje, ravnatelji osnovnih škola s novogradiškog područja.

Povelju izgradnje sportske dvorane potpisali su Marija Petričević, ravnateljica OŠ „Vladimir Nazor“, Zlatko Aga, načelnik Općine Rešetari, župan Danijel Marušić, ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar.

Svi su izrazili zadovoljstvo što će ta škola i njenu učenici napokon dobiti dugo čekanu sportsku dvoranu vrijednu 8 milijuna kuna. Kako piše u Povelji izgradnju su omogućili Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i Općina Rešetari uz suglasnost Brodsko-posavske županije i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ pripremili su sa svojim učiteljima prigodan program. Ministar Mornar u Rešetarima je s županim Danijelom Marušičćem i zamjenicom Dunjom Magaš, posjetio OŠ Ante Starčević i razgledao Slavonsku spomen sobu. Ravnatelj Tihomir Batalo upoznao ga je s dugim tradicijama školstva u Rešetarima i potrebi da se izgradi nova škola.

Ministar Jakovina u isto vrijeme je u općinskoj vijećnici, u nazočnosti načelnika Zlatka Age i zamjenika župana Davora Vlaovića, razgovarao s poljoprivrednim proizvođačima o programu raspolaganja poljoprivrednim zemljištem, aktualnim događanjima u oblasti poljoprivrede i izravnim plaćanjima u 2015. godini i do 2020. godine. Ministar Jakovina posjetio je i prostor Hrvatske poljoprivredne agencije u općini Rešetari – ispostava Nova Gradiška.

 

 

Related Post

NA GROBLJU U REŠETARIMA

Autor - 01/07/2014 0
REŠETARI, 1. srpnja 2014. – Povodom Dana državnosti, u Rešetarima, na mjesnom groblju uz centralni križ i spomen ploču poginulih…

„USKRS UZ TAMBURU“

Autor - 29/03/2016 0
Gunjavčani i njihovi gosti i ove su godine uživali i u ljepoti konja i konjskih zaprega GUNJAVCI, 29. ožujak 2016.…