Mladi Crvenog križa iz OŠ „Mato Lovrak“ obradovali mališane u dječjim vrtićima

1488 0

Autor Franjo Samardžić

NOVA GRADIŠKA, 11,  svibnja 2018. – Obilježavajući Tjedan  Crvenog križa od 8. do 15. svibnja  Gradsko društvo Crvenog križa  Nova Gradiška uključilo  u obilježavanje tri  važne obljetnice  koje ove godine obilježava  Hrvatski Crveni križ.  Uz 140 godina postojanja i djelovanja na području Hrvatske to su, 65. obljetnica dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji Crvenog križa i 25 godina od kako je Hrvatski CK postao dio Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca.

Tim  povodom  danas su Almira Čar i najmlađi članovi Crvenog križa iz Osnovne škole „Mato Lovrak“ predvođeni  učiteljicom  Jasnom Jedličko,  voditeljicom mladih CK u toj školi,  posjetili mališane u novogradiškim dječjim vrtićima „Maslačak“ i „Radost“.

S mališanima su proslavili hvale vrijedne  obljetnice, donijeli im poklopne  i pokazali kako  se i djeca  iz osnovnih škola mogu zabavljati kao članovi Crvenog križa. Priredili su im kratku predstavu   i pokazali kako se zabavlja, pjeva i pleše  i kako  u igri i zabavi uživaju   najmlađi  članovi Crvenog križa.

Bilo je to za mališane u vrtićima zabavno druženje  na kome im je  prenijeta poruka da je humanost ono što nas čini ljudima i da mora imati važno mjesto u  društvu i  današnjoj ljudskoj civilizaciji.

Related Post