Mladić poginuo, a dvojica teško ozlijeđena

552 0

M. Radošević/GS

Vozač je na mjestu poginuo, njegov 27-

godišnji suputnik je sa teškim ozljedama i u životnoj opasnosti prevezen u Zagreb dok je 32-godišnjak sa teškim ozljedama zadržan na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici.

SLAVONSKI BROD 2. rujna 12011. – Dvadesetrogodišnji vozač “Renaulta Megane” Tomislav Kljufas smrtno je stradao, a dvojica njegovih suputnika i prijatrelja teško su ozlijeđena u stravičnoj prometnoj nesreći koja se jučer po  noći dogodila na brodskoj zapadnoj veznoj cesti D-53 (u blizini raskrižja s prilaznom cestom za Kolodvorsku ulicu). Nesreća trojice sumještana iz Slobodnice dogodila se četrdesetak minuta iza ponoći na suhoj, širokoj i preglednoj cesti koja vodi prema graničnom prijelazu za Bosnu, a i najkraći je to put iz Slobodnice za Slavonski Brod.

“Do prometne nesreće je došlo zbog neprilagođene brzine vozača, koji je izgubio nadzor nad upravljačem” kazala je glasnogovornica PU brodsko posavske Kata Nujić. A koliko je mladi vozač pritisnuo papučicu gasa može se samo zaključiti po stravičnoj slici potpuno uništenog automobila s kojim je preletio betonsku ogradu, nakon čega je silovito udario i slomio rasvjetni stup, a poslije toga se ‘megan’ zaustavio u odvodnom kanalu dok su trojica njegovih putnika ispala van.

Vozač je na mjestu poginuo, njegov 27-godišnji suputnik je sa teškim ozljedama i u životnoj opasnosti prevezen u Zagreb dok je 32-godišnjak sa teškim ozljedama zadržan na liječenju u slavonskobrodskoj bolnici. Nesreća se dogodila na kolniku (koji po nekim pričama, baš zbog svoje širine i preglednosti, služi kao cesta za utrke) neposredno nakon znaka koji ograničava brzinu na 60 kilometara. Iako je tek vještačenjem moguće utvrditi brzinu koju je prije nesreće dostigao ‘megan’, po teškim posljedicama i njegovom izgledu (potpuno zgužvan, ispao mu motor) može se pretpostaviti da je bila i duplo veća od dozvoljene.

Kuda su se uputili i jesu li vozač i njegovi suputnici bili pod utjecajem alkohola nije poznato. “Nažalost opet su u pitanju mladi životi” kazao je na konferenciji za novinare načelnik Odjela policije PU brodsko posavske Ivica Ostrun navodeći crne podatke prema kojima je od početka godine 16 osoba izgubilo život na brodsko posavskim prometnicama, što je za pet više nego u istom razdoblju prošle godine. “Uz brojne mjere nadzora brzine, alkoholiziranosti… one vozače koji se ne pridržavaju prometnih propisa posebice uzročnike prometnih nesreća treba jače sankcionirati” smatra Ostrun, ponovo preporučujući svim vozačima maksimalnu pozornost.

foto: Franjo Lepan/24sata

Related Post